NaslovnicaVijesti"Hvala Bogu pa smo ispali iz Lige Europe"

“Hvala Bogu pa smo ispali iz Lige Europe”

Manchester United danas je slavio protiv Cityja u gradskom derbiju, a trener ‘Crvenih đavola’ Louis Van Gaal srećan je što je njegov tim u četvrtak ispao u Ligi Europe, jer sada imaju ‘obavezu manje’. Van Gaal navodi za primjer Liverpool koji ih je prošao, danas je izgubio nakon preokreta S’tona.

F2F8E3E79EB340049FD9EB55A13F115B (640 x 400)

Mladi Marcus Rashford donio je pobjedu svome timu sjajnim golom u 16. minuti, kada je sjajno izigrao odbranu ‘Građana’.

“Rashford je pravi napadač, zato sam ga i ostavio na toj poziciji, jer nam može donijeti golove. Jako mi se sviđa. Ali on ima samo 18 godina, tako da moramo sačekati da vidimo koliko će konstantan biti,” rekao je Louis van Gaal nakon utakmice i nastavio:

“Jako sam srećan. Odigrali smo jako dobro prvo poluvrijeme. I u nastavku smo imali priliku doći do drugog pogotka, ali smo se do kraja borili da izdržimo jer je dosta igrača imalo grčeve.”

“Ali to je logično, kada igrate u četvrtak pa opet za vikend. Vidjeli ste što se dogodilo Liverpoolu. U prvom su dijelu zabili dva, a na kraju izgubili. To im se dogodilo samo zato što se nisu stigli oporaviti. Inače je nemoguće izgubiti s 3:2.”

[su_sportingbet]

“Dobro je što više nemamo tih utakmica četvrtkom. Borit ćemo se u svakoj utakmici do kraja. Bilo je sjajno vidjeti raspoloženje u svlačionici, Prošlo je dosta vremena otkako je United slavio ovdje,” završio je trener Manchester Uniteda.

Trener Cityja, Manuel Pellegrini ima itekako razloga za nezadovoljstvo.

“Nisam nezadovoljan nastupom igrača. Imali smo 26 pokušaja na njihov gol, dominirali smo utakmicom, ali nismo iskoristili prilike. Nije najbolji način za završiti sezonu, ali sam srećan ponašanjem i stavom svojih igrača,” rekao je Pellegrini.

Dvojica igrača Cityja, Joe Hart i Raheem Sterling mogli bi propustiti četvrtfinale Lige prvaka protiv PSG-a šestog aprila zbog povreda mišića, a upravo je Sterling najbolji strijelac Cityja u LP sa tri gola.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!