NaslovnicaVijestiIbrahimović otkrio detalje prvog susreta sa svojim menadžerom!

Ibrahimović otkrio detalje prvog susreta sa svojim menadžerom!

Jedan od najboljih fudbalera današnjice i velika zvijezda francuskog Paris Saint-Germaina, Zlatan Ibrahimović, u svojoj autobiografskoj knjizi “Ja sam Zlatan!”, otkrio je kako je izgledao prvi susret njega i njegovog menadžera Carmine “Mino” Raiole.

Ibrahimović otkrio detalje prvog susreta sa svojim menadžerom

Iako je sada svjetski popularna ličnost i velika nogometna zvijezda i zarađuje ogromne svote nova, ovaj švedski reprezentativac bosanskog porijekla, morao je da prođe trnovit put kako bi postao to što je sada. U mlađim danima je bio vrlo bahat i arogantan, ali želio je samo jedno, da postane najbolji na svijetu.

Kako je naveo u svojoj knjizi, velike zasluge za njegov uspjeh pripadaju i agentu Minu Raioli, koji mu je svojim savjetima pomogao da postane zvijezda i uspije u životu.

“Jedan dan trebao sam se naći sa fudbalskim menadžerom Minom Raiolom. Obukao sam predivnu Gucci jaknu, stavio zlatni sat, parkirao Porsche ispred ulaza u lokal. Očekujem menadžera, ali je umjesto osobe u odijelu stigao čovjek u farmerkama, dukserici i sa ogromnim stomakom. Sjeli smo u restoran, naručio je hrane za petoricu. Zvao se Mino Raiola. Ali, kad smo počeli da pričamo, debeli gnom je izvukao papir na kojem su bila neka imena i brojevi”, kaže Ibrahimović.

“Dakle, Zlatane, Christian Vieri 24 gola, 27 mečeva. Filippo Inzaghi 20 golova, 25 mečeva. David Trezeguet 20 golova, 24 meča. Zlatan Ibrahimović pet golova, 25 mečeva. Misliš da mogu da te prodam sa ovakvom statistikom? Misliš da si mnogo kul lik? Misliš da možeš da impresioniraš sa tim zlatnim satom i Porscheom? Sve je to jedno veliko ništa. Hoćeš li da zaradiš još novca ili da postaneš najbolji na svijetu?”, upitao ga je Raiola.

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

Zlatan mu je bez razišljanja odgovorio da želi postati najbolji fudbaler na svijetu, na šta mu je Raiola rekao:

“Onda, dobro. Ako budeš najbolji doći će i sve ostalo sa tim, a ako pojuriš za novcem, ništa nećeš dobiti, shvataš li to? Moraš da prodaš sva svoja kola, satove i počneš da treniraš tri puta jače i napornije nego do sada, jer, trenutno si statistički očajan”, rekao je Raiola.

Ibrahimović kaže da je nakon tog razgovora iz korijena promijenio svoje ponašanje.

“Počeo sam da idem na treninge sa klupskim FIAT Stilom. Bilo je dosadno i ponižavajuće, priznajem. Davao sam sve od sebe na treninzima i utakmicama. Mino Raiola je bio kao pijavica. Zalijepio se za mene i nije mi dao da dišem. Rezultat? Imam platu od milion eura mjesečno i jedan sam od najboljih igrača na svijetu”, opisao je Ibrahimović prvi susret sa svojim menadžerom.

[excerptlist cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!