NaslovnicaVijestiIbrahimović poslije završetka karijere trener u Unitedu?

Ibrahimović poslije završetka karijere trener u Unitedu?

Zlatan Ibrahimović, napadač Manchester Uniteda, mogao bi postati trener u tom klubu nakon završetka svoje igračke karijere.

trener

Bivši napadač Paris Saint-Germaina i Barcelone u listopadu je napunio 35 godina, ali jedan od najboljih strijelaca Premier lige sa 11 golova u 16 utakmica.

Kako je prenio Daily Star, uprava želi zadržati Ibrahimovića na Old Traffordu i kada se švedski nogometaš povuče, kako bi pomogao razvoj sljedeće generacije Unitedovih napadača.

Napadači Marcus Rashford i Anthony Martial ne dobivaju veliku minutažu zbog Ibrahimovićeve dobre forme, ali bi im on kao trener mnogo pomogao, dodaje se.

Ibrahimović želi baviti trenerskim poslom kada završi igračku karijeru i gotovo sigurno bi prihvatio priliku raditi s aktualnim trenerom Uniteda Joseom Mourinhom, pošto dobro surađuju.

“Zlatan razmišlja i o budućnosti i želi jednog dana postati trener. U Unitedu su to prihvatili i žele mu pomognu. On ima pozitivan utjecaj na sve i njegovo imenovanje na mjesto jednog od trenera bi svima odogovarao”, naveo je izvor Daily Stara.

Pojedini mediji spekulirali su da bi Ibrahimović mogao završiti karijeru u Kini ili SAD, ali je nedavno Mourinho to odbacio.

“Zaista sam sretan zbog njega. Možda neki misle da ne možeš biti najbolji strijelac sa 35 godina, pošto igraš u Premier ligi a ne u španjolskom prvenstvu. Ali, za njega je 35 isto kao 25, a La Liga je ista kao i Premier liga . On postiže golove, igra dobro i sretan sam zbog njega jer će karijeru završiti igrajući na najvišoj razini, ne u Americi ili Kini “, rekao je Mourinho.

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!