NaslovnicaVijestiIcardi objasnio zašto je Džeko bolji od njega

Icardi objasnio zašto je Džeko bolji od njega

Napadač Intera, Mauro Icardi, objasnio je zašto misli da je Edin Džeko bolji igrač od njega.

objasnio

Inter je prolazio kroz brojne krize na početku ove sezone, ali barem se može pouzdati u kapetana Maura Icardija.

Pored toga što nosi dres tima koji bilježi rezultate ispod očekivanja, te se zamjerio najvatrenijim navijačima kontroverznim komentarima u svojoj autobiografiji, da bi tražili da mu se oduzme kapetanska traka, Argentinac igra odlično.

Poslije 14 utakmica u Serie A, Icardi je po učinku ispred Lionela Messija, Cristiana Ronalda, Luisa Suareza i Antoinea Griezmanna kao najučinkovitiji napadač.

Icardijev prvi gol za vođstvo od 3:1 u sinoćnjem meču protiv Fiorentine, bio je njegov jedanaesti ove sezone, a dvanaestim je postavio konačan rezultat (4:2).

Time se na listi strijelaca Serie A izjednačio sa Edinom Džekom, golgeterom Rome i BiH reprezentacije, koji je takođe postigao 12 golova. Icardi je objasnio zašto misli da je Džeko bolji od njega.

“Džeko je bolji od mene. Razlog je vrlo jednostavan – u karijeri je postigao više golova i napravio je veće stvari od mene. Ja trebam još mnogo raditi i pogađati da dođem na taj nivo”, rekao je Icardi.
S ovim golovima, uz četiri asistencije na svom kontu, direktno je učestvovao u 16 golova u ovoj sezoni, više nego bilo koji drugi igrač u pet najjačih europskih liga.
Čitav tim Intera postigao je 22 gola ove sezone, što znači da Icardi nije učestvovao samo u 6 golova.
Osim toga, još jedan kuriozitet je da je utakmica protiv Fiorentine, u kojoj su postigli tri gola u prvih 19. minuta, najbolji start Intera u jednom meču Serie A od januara 1990.

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!