NaslovnicaVijestiIgrač Uniteda: "Svi čekamo da Ibrahimović dođe na Old Trafford"

Igrač Uniteda: “Svi čekamo da Ibrahimović dođe na Old Trafford”

Nogometašu PSG-a Zlatanu Ibrahimoviću na ljeto ističe ugovor sa francuskim klubom. U posljednje vrijeme bilo je mnogo glasina da će švedski igrač karijeru nastaviti u SAD-u, no nije isključeno da pređe u neki europski klub, ili da čak ostane u PSG-u, što nije tako nemoguće s obzirom da i u PSG-u sigurno ima zavidnu platu.

Ibra (640 x 400)

Ibrahimović je nedavno rekao da će ostati u PSG-u ako umjesto Eiffelovog tornja postave njegovu statuu, što znači da će vjerovatno napusitit francuskog prvaka koji je već dosta kola prije kraja prvenstva osigurao titulu. Vlasnik PSG-a Nasser Al-Khelaifi, bivši teniser koji se nije baš proslavio u svijetu tenisa, rekao je da će pokušati da zadrži Zlatana Ibrahimovića, ali ništa ne može da obeća da će Šveđanin ostati na Parku prinčeva.

Mnogi mediji kao Ibrahimovićevu sledeću destinaciju vide Manchester United, a ako je suditi po izjavi Juana Mate, igrači kluba sa Old Trafforda već vide Ibrahimovića u dresu Uniteda.

“Ibrahimović je fantastičan, volim igrati s takvim igračima u timu. Svako bi bio sretan da igra s njim u istoj ekipi”,istaknuo je Juan Manuel Mata, jedan od organizatora igre Crvenih đavola.

“Ne znam što će odlučiti, da li će ostati u Parizu ili ne, možda će otvoriti novo poglavlje u dugačkoj karijeri. On je vjerojatno najbolji švedski nogometaš ikada. Igrao je u mnogo zemalja i osvajao je trofeje svuda. O njegovoj kvaliteti govori njegova važnost kao igrača u PSG-u i nacionalnom timu gdje je kapetan.”, riječi su Juana Mate.

Zlatan Ibrahimović u PSG-u je od 2012. godine, a 34-godišnji Šveđanin od tada je postigao 141 gol u 168 utakmica, što je impresivan učinak. Ibrahimovićev ugovor ističe 30.6.2016 kada će vjerovatno sa svojim agentom Minom Railom pronaći novu destinaciju, no i ostanak u PSG-u nije isključen. Zlatanova tržišna vrijednost procjenjuje se na oko 15 miliona eura, prema podacima sa sajta transfermarkt.

[su_netbet_bonus]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!