NaslovnicaVijestiIndependiente odbio ponudu Real Madrida za velikog talenta

Independiente odbio ponudu Real Madrida za velikog talenta

Iz argentinskog Independiente su otkrili kako su odbili ponudu Real Madrida za 21-godišnjeg Martina Beniteza, tvrdeći da bi ga španjolski klub odmah poslao na posudbu.

martin benitez

Napadač je postao ključna figura u timu Mauricija Pellegrina, nakon što je zaigrao za prvi tim 2011. godine. Potpredsjednik Independientea Noray Nakis potvrdio je da je Real Madrid poslao ponudu za napadača, ali klub ga trenutno ne želi pustiti.

“Benitez je vrlo važan igrač za nas”, rekao je Nakis za španjolske novine AS.

“Nećemo prihvatiti ponudu iz Madrida kako bi ga oni poslali na posudbu u neki drugi klub. Vjerovatno bi to Real Madrid uradio kako bi igrač dobio više iskustva. Martin je vrlo dobar igrač i ima potencijala, pa zbog toga, ukoliko ode u neki klub, otići će tamo gdje će moći odmah igrati.”

Benitez je karijeru počeo u Independienteu, a u prvi tim je stigao 2011. godine. Prošle sezone za argentinskog prvoligaša u 23 natupa postigao je 6 golova i upisao 4 asistencije. Trenutna tržišna vrijednost mu se procijenjuje na oko milion eura.

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!