NaslovnicaVijestiJese Rodriguez ubijeđen u prolazak Real Madrida u polufinale

Jese Rodriguez ubijeđen u prolazak Real Madrida u polufinale

Real Madrid poražen je od Wolfsburga u gostima sa 0-2 u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka. Iako se nakon žrijeba pričalo da je Real Madrid dobio lakog protivnika, sada se ispostavilo da to nije tako jer je Wolfsburg pokazao da mogu savladati i ‘Kraljeve’.

Jese Rodriguez

Trener madridskog tima, Zinedine Zidane bio je primoran napraviti izmjenu već krajem prvog poluvremena. Igru je napustio povrijeđeni napadač Karim Benzema, a umjesto njega u igru je ušao Jese Rodriguez. Jese smatra da Real može da nadoknadi dva gola zaostaka u revanš utakmici.

“Kada gubimo svi gubimo, kada pobjeđujemo svi pobjeđujemo. Mi smo ljudi, profesionalci, možemo izgubiti, možemo pobijediti. To je dio sporta. Nadam se da ćemo na Bernabeuu nadoknaditi zaostatak.”, rekao je Jese.

Jese Rodriguez je rekao da je utakmica protiv ‘Vukova’ bila potpuno drugačija od ‘El Clasica’ prošle subote kada je Real savladao Barcelonu.

“Odgirali smo odličnu utakmicu na Camp Nouu. Ova je bila drugačija utakmica. Wolfsburg je odličan tim. Trebamo analizirati sve pogreške i popraviti ih. Možemo pružiti dosta.”, riječi su napadača Reala.

Navijači Reala nezadovoljni su suđenjem u ovoj utakmici. Sudija utakmica, Gianluci Rocchi nije svirao penal nad Baleom, a iz madridskog kluba smatraju da je penal bio neosporan, te sljedeća situacija koju zamjeraju sudiji svakako je dosuđen penal nad Andreom Schurrleom kada ga je srušio Casemiro.

“Mi smo sjajna ekipa. Dat ćemo sve od sebe da prođemo, dat ćemo svoje živote za prolaz i navijače Baleov penal? Bio je, ali sudija nije svirao. Takve stvari se dešavaju.”, rekao je Jese za list AS.

Podsjetimo, revanš utakmica četvrtine finala Lige prvaka između Real Madrida i Wolfsburga igra se već u utorak, a pred madridskim timom svakako da je težak zadatak – nadoknaditi dva gola zaostatka kako bi bar otišli u produžetke, a kasnije možda i prošli u polufinale ovog elitnog europskog klupskog takmičenja.

[su_netbet_cura]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!