NaslovnicaVijestiJose Mourinho otkrio kada će Ibrahimović ponovo zaigrati

Jose Mourinho otkrio kada će Ibrahimović ponovo zaigrati

Jučer se preko otočkih medija proširila vijest kako je Zlatan Ibrahimović potpisao novi jednogodišnji ugovor sa Manchester Unitedom.

Jose Mourinho otkrio kada će Ibrahimović ponovo zaigrati

35-godišnji napadač je pretrpio ozbiljnu povredu koljena u aprilu tokom utakmice četvrtfinala Europske lige protiv Anderlechta.

Uprkos toj povredi, legendarni napadač je ipak postigao 28 golova u svim takmičenjima u svojoj debitantskoj sezoni u Engleskoj, nakon što je na Old Trafford stigao besplatno iz Paris Saint Germaina.

Trener Crvenih vragova Jose Mourinho ovog ljeta je doveo njegovu zamjenu, u pitanju je napadač Evertona Romelu Lukaku, koji je stigao u klub u transferu vrijednom čak 85 miliona eura.

Ibrahimović će predstavljati veliku konkurenciju belgijskom reprezentativcu nakon što se u potpunosti oporavi, a Mourinho je opovrgnuo informacije kako će Ibra zaigrati protiv Tottenhama 28. oktobra/listopada.

[su_live_koeficijenti]

Povrede križnih ligamenata obično drže igrače izvan terena oko devet mjeseci, tako da vijesti o njegovom povratku na teren nakon samo šest mjeseci zvuče besmisleno, pogotovo kad se uzme u obzir da on ima 35 godina.

Na press konfrenciji uoči sutrašnje utakmice protiv Leicester Cityja, Mourinho je otkrio kada će se Ibrahimović vratiti na teren.

“On neće biti spreman za grupnu fazu Lige prvaka. Mislim da ne postoji nikakva šansa za to”, rekao je Portugalac.

“Nadam se da će zaigrati u nokaut fazi, ali da bismo došli do nje, moramo završiti u top 2 u grupi. On će biti dodatno pojačanje za nas u drugom dijelu sezone.”

“Kada kažem drugi dio sezone, mislim na period nakon Božića, ali još uvijek nisam siguran.”

[su_mayweather__mcgregor]

[su_premierleague]

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!