NaslovnicaVijestiJurgen Klopp iznio svoja očekivanja od finala Lige Europe

Jurgen Klopp iznio svoja očekivanja od finala Lige Europe

Trener nogometaša Liverpoola Jürgen Klopp rekao je da uoči utakmice sa Sevillom u finalu Lige Europa nije zabrinut zbog svog lošeg rekorda u finalima natjecanja. Meč se igra u srijedu od 20.45 u Baselu.

Jurgen Klopp

Nogometaši Liverpoola igraju u finalu Lige Europa protiv Seville, dvostrukog uzastopnog osvajača tog natjecanja. Klopp će pokušati osvojiti svoj prvi trofej od 2012. godine i Kupa Njemačke, kada je Borussia Dortmund pobijedila Bayern iz Münchena s 5:2.

Njemački trener od tada nema uspjeha u finalima natjecanja, pošto je 2013. i 2015. s Borussijom poražen u utakmici za trofej Kupa, 2013. u finalu Lige prvaka, a ove godine je na Wembleyu nakon penala izgubio od Manchester Cityja u finalu Liga kupa.

“Nema frustracije. Prije finala mislim samo na igru, sve što možete učiniti je da pobijedite ili izgubite. Sve ekipe koje sam predvodio u finalima su igrale zaista dobro i utakmice su bile tijesne, pa nisam frustriran svojim rekordom u finalima. Naravno, mogao sam da osvojim više trofeja, ali tako je kako je. Nisam bio sretan poslije finala koje sam gubio, ali sada o tome ne razmišljam. Imam srebrne medalje, a to je bolje nego da ih nemam. Što više vremena prođe bez trofeja, više se trudiš”, rekao je Klopp.

On je dodao da poslije plasmana u finale Lige Europa uvećano njegovo povjerenje u igrače.

“Došao sam u Liverpool pošto sam bio uvjeren u kvalitetu igrača. Na početku sam bio jedini, ali sada još nekoliko ljudi to zna. Osjećam se vrlo dobro jer su zaslužili finale. Nisam siguran što će se sutra dogoditi, ali i samo iskustvo (u finalu) je važno”, dodao je 48-godišnji njemački trener.

On je naveo da se pripreme ekipe neće promijeniti ni pred tako važnu utakmicu.

“Radit ćemo normalno. Očito je da je to specijalna prilika, u posljednje dvije-tri tjedna svi nas pitaju o utakmici, kartama … Odmor mora biti uobičajen, inače je dosadašnja priprema za druge utakmice bila pogrešna. Bili smo pod pritiskom i protiv Villarreala i Dortmunda, ali ovi momci su uvijek savršeno obavljali posao, pa zašto da mijenjamo? Možda će igrači pomisliti da nisu spremni ako nešto promijenim, ali ja sam siguran da su spremni”, rekao je Klopp.

“Takva je situacija. Osjećamo se dobro. Drago mi je što mogu biti dio svega ovoga, s ovim timom. Kada sam došao u klub bilo je sumnji oko igrača i sretan sam što su mogli pokazati koliko su jaki. Sutra je velika šansa da napravimo veliki korak”, dodao je Klopp.

Osvajač Lige Europa će se plasirati u grupnu fazu Lige prvaka za sljedeću sezonu. Liverpool je osmi u Premjer ligi i nije osigurao sudjelovanje u europskim natjecanjima sljedeće sezone, a Sevilla sedma u španjolskoj Primeri i na temelju tog plasmana igraće u kvalifikacijama za Ligu Europa.

Ako Sevilla osvoji Kup kralja protiv Barcelone, osigurat plasman u grupnu fazu Lige Europa. Nijedan klub do sada nije osvojio neki europski trofej tri puta uzastopno, a Sevilla će to sutra pokušati.

Sevilla je do sada četiri puta osvojila Ligu Europa, nekadašnji Kup Uefa, a Liverpool tri puta. Obje momčadi su nedavno igrale u Baselu. Liverpool je u grupnoj fazi Lige prvaka u listopadu 2014. godine izgubio od Basela s 0:1, a Sevilla je ovog ožujka u osmini finala Lige Europa odigrala bez golova s tim klubom, au uzvratu je pobijedila sa 3:0.

[frontpage_news widget=”29856″ name=”Ostale vijesti”]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!