NaslovnicaVijestiJuventus i talijanski savez na sudu

Juventus i talijanski savez na sudu

Nakon što je glavni protagonist najvećeg skandala u Talijanskom nogometu Luciano Moggi oslobođen optužbi da je namještao utakmice u Italiji su se uzburkale strasti.

Podsjetimo 2006. godine u Italiji se odvijala afera Calciopoli u kojoj su Juventus i njegovi čelnici predvođeni Lucianom Moggijem optuženi da su namještali delegiranje sudaca za utakmice. Nakon toga Juventus je izbačen u drugu ligu i oduzeta su mu dva scudetta, a Moggi se za pravdu borio na sudu.

Luciano Moggi

Nakon dugog suđenja, prošli tjedan Moggi je oslobođen optužbi i najavio je vraćanje u talijanski nogomet, dok iz Juventusa poručuju kako su podigli tužbu protiv Talijanskog nogometnog saveza kojom  potražuju vraćanje 2 naslova prvaka, ali i odštetu od 443 milijuna eura, za narušeni ugled i financijske gubitke zbog pada u niži razred.

Predsjednik Talijanskog nogometnog saveza Carlo Tavecchio pozvao je Juventus da odustane od tužbe, jer će to značiti bankrot nogometnog saveza, a u zamjenu će im biti vraćeni naslovi koji su im ranije oduzeti.

Naslov iz 2004./05. nije dodijeljen nikome dok je naslov iz 2005./06. pripao Interu odlukom Saveza za zelenim stolom.

Biti će zanimljivo vidjeti kako će se rasplesti drugi dio najpoznatije afere u svijetu nogometa.

Najnovije vijesti

Navijači Hajduka na mostu okačili poruku za Livaju

0
Marko Livaja, dugogodišnji favorit navijača Hajduka, odjednom se našao u središtu kritika. U nedjelju je postao tragičar Hajduka na utakmici protiv Lokomotive, gdje je...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!