NaslovnicaVijestiKevin Gameiro oduševljen interesom Barcelone

Kevin Gameiro oduševljen interesom Barcelone

Napadač Seville Kevin Gameiro izjavio je da je polaskan jer ga se povezuje sa prelaskom u španjolskog prvaka Barcelonu.

Kevin Gameiro oduševljen interesom Barcelone

29-godišnji Gameiro je postigao 27 golova u svim takmičenjima ove sezone, te tekao pomogao svom timu da stigne do finala Europa lige, te Kupa kralja.

Bivši igrač Paris Saint Germaina je postigao tri od pet Sevillinih golova u utakmicama polufinala Europa lige protiv Shakhtar Donetska, a priliku za sljedeći gol u ovom takmičenju će imati protiv Liverpoola u finalu, koje će se odigrati 18. maja.

Četiri dana nakon te utakmice u Baselu, Gameiro će se suočiti sa katalonskim gigantom u finalu Kupa kralja. Francuzova sjajna forma u njegovoj trećoj sezoni u La Ligi nije prošla nezapaženo.

U martu je El Mundo Deportivo izvjestio da je za njega interes pokazao španjolski i europski prvak Barcelona, koji ga želi dovesti u svoje redove ovog ljeta. U intervjuu koji je dao u nedjelju, Gameiro je rekao da je upoznat s tim špekulacijama.

“Oduševljen sam. To su zanimljive špekulacije. Uvijek je lijepo biti povezivan sa tako velikim klubovima”, rekao je Gameiro za francuski Telefoot.

Unatoč izvrsnoj formi na klupskoj razini, Gameiro nije nastupio za francusku reprezentaciju od novembra 2011. godine. Otkako je Didier Deschamps preuzeo kormilo reprezentacije, 29-godišnji Gameiro nije dobio nijedan poziv. No, ipak je zadovoljan i nada se da će dobiti poziv za Europsko prvenstvo nakon ove sjajne sezone.

“Na izborniku je da odluči. Tako da, ukoliko ne želim žaliti za pozivom za EURO, moram davati sve od sebe svakog vikenda. Ukoliko me pozove, bit će sjajno. Ukoliko ne, neću imati za čime da žalim jer sam dao sve od sebe”, rekao je Gameiro, koji se nada da će biti na spisku od 23 pozvana igrača koji će Deschamps objaviti u četvrtak.

[su_williamhill_bet10get20_mali]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!