NaslovnicaVijestiKlopp: Platiću kaznu, pravila su pravila

Klopp: Platiću kaznu, pravila su pravila

Trener Liverpoola Jurgen Klopp prihvatio je kaznu nogometnog saveza (FA), koji ga je kaznio zbog utrčavanja na teren nakon pogotka u gradskom derbiju protiv Evertona u posljednjim trenucima utakmice.

Redsi su savladali gradskog rivala u nedelju pogotkom Divocka Origija u 90+6. minutu sa 1:0. To je izazvalo burnu reakciju njemačkog stručnjaka, koji je uletio u teren i gol proslavio sa golmanom Alissonom.

Uslijedila je novčana kazna od strane FA uz upozorenje da bi svaki naredni prestup mogao da dovede do suspenzije.

“Jasno je da kaznu nisam mogao da izbjegnem. Pravila postoje i ako ih prekršite morate biti kažnjeni. Da nema pravila onda bi menadžeri utrčavali na teren svakog tjedna. Ne mislim, naravno, da je to pogrešno, jednostavno desilo se i to je to. Platiću kaznu, nema problema, sve je u redu”, poručio je Klopp.

Redsi u srijedu gostuju Burnleyu u 15. kolu Premier lige, a pod upitnikom za taj duel su Sadio Mane i Andy Robertson.

“Burnley je velik izazov. Teško je igrati tamo. Moramo da budemo spremni. Mane i Robertson moraju da odrade još neka testiranja da bismo vidjeli da li su spremni. Sadio ima problema sa stopalom i ne može da se kreće normalno”, otkrio je Klopp.

Liverpool poslije 14 utakmica ima 36 bodova, pet manje od vodećeg Manchester Cityja, koji ima i utakmicu više. “Građani” su večeras slavili na gostovanju Watfordu (2:1), golovima Mahreza i Manea.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!