NaslovnicaVijestiLampard: "Mourinho bi bio idealan za ovaj tim"

Lampard: “Mourinho bi bio idealan za ovaj tim”

Frank Lampard, legenda londonskog Chelseaja za ‘Bluese’ je nastupao u periodu od 2001. do 2014. godine i ostavio je dubok trag u istoriji ovog kluba. Frank Lampard je dugo vremena bio pod palicom Josea Mourinha koji je trenirao Chelsea u dva navrata.

Mourinho

Engleski nogometaš smatra da bi Jose Mourinho bio savšren trener za Manchester United, i smatra da je Jose spreman za taj izazov, naravno ukoliko ga United angažuje.

“Mou može biti u bilo kojem klubu na svijetu trener. To je pokazao u Portu, takozvanom malom timu, Chelseaju, Interu i Realu. Nijedan posao nije previše za njega. United nije lako voditi, kao što neće biti lako Conteu voditi Chelsea”, riječi su Franka Lamparda, bivšeg igrača Chelseaja.

Dugogodišnji saigrač Lamparda u Chelseaju bio je John Terry koji se sada nalazi na kraju svoje karijere, no Lampard smatra da bi Terry trebao dobiti još jedan ugovor.

“On je vođa, najbolji defanzivac ove godine. Ja bih mu dao novi ugovor, ali klub je taj koji odlučuje. Znam da John želi ostati, može pomoći mladim igračima, on ima odličan odnos sa klubom. Ali svemu dođe kraj, kao što je bio slučaj sa mnom. Ne znam da li je vrijeme za njegov kraj, gledao sam ga ove sezone, dobar je”, rekao je Lampard u intervjuu za Goal.

[su_sportingbet]

Lampard trenutno nastupa u New York City FC gdje je došao iz Manchester Cityja. u NYCFC svlačionicu dijeli sa Andreom Pirlom za kojeg ima samo riječi hvale.

“On je odličan. Jako ga pokuštem još otkad smo igrali jedan protiv drugog, a sada iigram s njim, to mi je zadovoljstvo. Njegova dodavanja, radne navike, nisam ga poznavao dok nismo postali saigrači. Takođe, genijalan je sa loptom”, komentariše Frank Lampard italijanskog nogometaša.

Lampard je takođe bio član engleske reprezentacije, čak 15 godina, od 1999. do 2014. godine, i u tom periodu je 106 puta nastupao za englesku selekciju.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!