NaslovnicaVijestiLjutita reakcija Marija Balotellija na rasističke provokacije

Ljutita reakcija Marija Balotellija na rasističke provokacije

Napadač Nice i talijanski reprezentativac Mario Balotelli ljutito je reagovao na rasističke provokacije Bastijinih navijača, koji su ga nazivali ‘majmunom’ tokom utakmice.

26-godišnjak je igrao na Armand Cesari stadionu u petak navečer, gdje je njegov tim izborio neriješen rezultat protiv Bastije, poslije kojeg Balotellijev tim ima samo bod više na tabeli od drugoplasiranog Monaca, koji bi se mogao vratiti na prvo mjesto ukoliko bude slavio ovog vikenda.

Međutim, čini se da rezultati nije bio toliko bitan za Marija, koji je danas na svom instagram profilu objavio ljutitu reakciju na provakcije velikog broja navijača Bastije.

On je napisao: “Jučerašnji rezultat protiv Bastije je bio u redu, radit ćemo više i pokušati ostvariti cilj. Sudija je također bio dobar, ali ja imam pitanje za francuski narod… Da li je normalno da navijači Bastije imitiraciju majmunske zvukove ‘uh uh’ tokom cijele utakmice i da nitko iz disciplinske komisije ne kaže ni riječ o tome? Znači rasizam je legalan u Francuskoj? Ili samo u Bastiji?”

“Nogomet je nevjerovatan sport, ti ljudi kao što su navijači Bastije ga čine strašnim. Stvarno sramota!”

Nije prvi put da je Balotelli uključen u jedan ovakav incident i ostaje da vidimo koji će njegov sljedeći korak biti ukoliko Bastia ne bude kažnjena. On je postigao osam golova u osam ligaških nastupa u dresu Nice, koja je u većem dijelu ove sezone držala prvu poziciju u francuskom prvenstvu.

[su_euro_soccer_bonus]

[su_bet_at_home_koeficijenti]

[excerptlist num=5 ]

 

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!