NaslovnicaVijestiLouis van Gaal će biti otpušten sa mjesta trenera, ali ostat će...

Louis van Gaal će biti otpušten sa mjesta trenera, ali ostat će u Unitedu

Britanski ugledni list The Sun objavio je informaciju da će Louis van Gaal biti otupušen sa mjesta trenera Manchester Uniteda, no i dalje će ostati u engleskom klubu.

Louis van Gaal

Ako je vjerovati informacijama ovog lista, Van Gaala će na klupi Uniteda naslijediti portugalski stručnjak Jose Mourinho, a Van Gaal će biti prekomandovan na mjesto nogometnog direktora.

Kao razlog zbog kojeg United želi zadržati Nizozemca, The Sun navodi da je predsjednik Uniteda Ed Woodward veoma dobar prijatelj sa Van Gaalom, te da želi iskoristiti ‘njegovo ogromno nogometno znanje’. Pored toga, klub neće platiti Van Gaalu raskid ugovora jer Van Gaal ima još tri godina ugovora u Manchester Unitedu, a njega će odraditi na mjestu direktora.

Ukoliko se ovo ostvari, Van Gaalu i Mourinho neće biti po prvi put da rade zajedno, posljednji put je to bilo u Barceloni. Jose Mourinho je zimus otpušten sa mjesta trenera Chelseaja, a od tada je na njega oko bacio i Paris-Saint Germain, a sam Portugalac je rekao da će odluku o svom novom klubu donijeti u junu.

Louis van Gaal ove sezone i nije baš briljirao sa Unitedom, nije uspio tim dovesti na prve četiri pozicije, tako da će se tim iz Manchestera morati zadovoljiti Liga Europom sljedeće sezone. U posljednjoj utakmici u kojoj je United slavio protiv Bournemoutha 3-1, Van Gaal je izviždan na kraju utakmice od strane navijača.

Manchester United u subotu će igrati finale FA Kupa protiv Crystal Palacea na Wembleyju, no kako navodi The Sun to neće promijeniti situaciju Louisa van Gaala u Unitedu, a Jose Mourinho nikada nije bio bliže ovom timu.

[su_betfair_200eura]

[frontpage_news widget=”29856″ name=”Ostale vijesti”]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!