NaslovnicaVijestiManchester United sprema ponudu za napadača Juventusa

Manchester United sprema ponudu za napadača Juventusa

Prema pisanju engleskih medija, Manchester United sprema ponudu za napadača Juventusa Alvara Moratu.

Manchester United sprema ponudu za napadača Juventusa

Moratina budućnost je jedna od glavnih tema u ovom prijelaznom roku, jer navodno je i Real Madrid, koji ima mogućnost otkupa njegovog ugovora, zainteresovan za njegov povratak na Santiago Bernabeu.

Međutim, Madriđani ga namjeravaju prodati nakon što se vrati u klub po mnogo većoj cijeni, a lista zainteresovanih klubova je velika, uključujući Manchester United, Arsenal i Chelsea.

Novi trener Crvenih vragova Jose Mourinho je veliki ljubitelj Morate, koji je debitovao za Real Madrid pod njegovim vodstvom. Unatoč špekulacijama da je Zlatan Ibrahimović na korak od dolaska na Old Trafford, Mourinho ne želi stati na njemu.

Portugalski stručnjak namjerava dovesti i Alvara Moratu, i u tom slučaju bi Wayner Rooney nastavio igrati u veznom redu i sljedeće sezone.

Morata je u izjavi na trening kampu reprezentacije Španjolske pred EURO rekao da ne namjerava napustiti Juventus, iako je u potpunosti fokusiran na prvenstvo.

“Ja sam vrlo opušten jer imam ugovor sa Juventusom i osjećam se kao kod kuće. Još uvijek sam Juveov igrač. Europsko prvenstvo mi je vrlo važno, ali i moji suigrači. San je igrati u ovakvom klubu.”

Morata, koji će po svemu sudeći biti prva opcija “Furije” u Frncuskoj, postigao je 27 golova u dvije sezone u dresu Stare dame, kojima je pomogao timu da osvoji domaće prvenstvo u oba navrata.

[su_bet365_euro2016]

[excerptlist num=5 ]

 

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!