NaslovnicaVijestiMaradona: "U tom trenutku ošamario bih Messija"

Maradona: “U tom trenutku ošamario bih Messija”

Dok se tada cijeli svijet divio penalu u režiji Lionela Messija i Luisa Suareza, neko je gledao u nevjerici i bijesu, taj neko je Diego Armando Maradona, legendarni fudbaler koji je Messiju bio selektor u reprezentaciji Argentine. Maradoni se nimalo nije svidio izvedeni penal, jer kako on kaže, takvo ponižavanje protivnika je nedopustivo.

Maradona

“Da sam u tom trenutku bio pored njega na terenu, Mesi bi dobio šamar od mene za takav potez. To nema veze da li igraš u prvom, drugom ili trećem rangu takmičenja, siguran sam da bi dobio “ćušku za nepoštovanje protivnika”, izjavio je Maradona.

Izgleda da Maradona ne zna razlog zbog kojeg je Messi izveo ovakav penal. Naime, ovaj penal je originalno djelo Johan Cruijffa, bivšeg igrača Barcelone i holandske repezentacije, koji se sada bori protiv raka, tako da je taj penal bio neka vrsta omaža. Crujiff je ovakav penal izveo u dresu Ajaxa 1982. godine.

Maradona je nedavno izjavio kako bi volio voditi tim koji bi pobijedio Barcelonu predođenu Messijem, a medijima nije dugo trebalo da ga povežu sa Real Madridom.

[su_bet_at_home_1]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!