NaslovnicaVijestiMaterazzi optužio Beniteza: Trebao je graditi dobar odnos sa Ronaldom, ne Baleom!

Materazzi optužio Beniteza: Trebao je graditi dobar odnos sa Ronaldom, ne Baleom!

Bivši talijanski reprezentativac Marco Materazzi nije iznenađen odlukom predsjednika Real Madrida da Benitezu uruči otkaz, navodeći da je njegov bivši trener uvijek činio iste greške.

materazzi benitez

Španjolac je sminjen samo osam mjeseci nakon što je preuzeo klub i na njegovu poziciju je stigao Zinedine Zidane. Benitez je ostavio klub na trećoj poziciji, četiri boda iza lidera lige Atletico Madrida.

Materazzi priznaje da je imao loš odnos sa Rafaelom Benitezom dok je ovaj trenirao Inter 2010. godine, a čak ga je za to vrijeme i nekoliko puta javno kritizirao u medijima.

Bivši igrač Intera je još jednom iskoristio priliku i uputio kritiku na račun Beniteza, nakon što je 55-godišnjak dobio otkaz na Santiago Bernabeu.

“Već sam predvidio Benitezov otkaz, ali sam pogriješio u par dana, mislio sam da će i ranije dobiti”, izjavio je Marco za La Gaezzettu dello Sport.”Možeš biti najbolji na svijetu, ali ne možeš otići daleko ukoliko ne ostvariš dobar odnos sa igračima. Ne možeš uspjeti ako ne možeš izaći na kraj s onima koji imaju jači karakter. To su igrači koji te spašavaju na terenu. Madrid je težak klub i tamo nije dovoljno imati samo podršku predsjednika.”

“Benitez se nikad neće promijeniti. Uvijek nailazi na iste probleme. Umjesto da je stvarao dobar odnos sa Cristianom Ronaldom, on je pokušao biti blizak sa Garethom Baleom. Uvijek ista priča s njim. Kad je stigao u Inter uvijek je razgovarao sa Javierom Zanettijem, Estebanom Cambiassom i Ivanom Cordobom, a u potpunosti je ignorisao Christiana Chivua.”

Zidane je proveo početak ove sezone trenirajući rezervni tim Real Madrida, ekipu Castille, a Materazzi smatra da je njegovo imenovanje za trenera potpuno logičan potez.

[su_bet365_watch_live_football_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!