NaslovnicaVijestiMaterazzi otkrio šta je tačno rekao Zidaneu u finalu Svjetskog prvenstva 2006....

Materazzi otkrio šta je tačno rekao Zidaneu u finalu Svjetskog prvenstva 2006. godine

Bivši talijanski reprezentativac Marco Materazzi je, nakon više od deset godina, konačno priznao zbog čega se desio konflikt sa Zinedineom Zidaneom u finalu Svjetskog prvenstva.

Materazzi otkrio šta je tačno rekao Zidaneu

U finalu je Francuska, predvođena Zidaneom, igrala protiv Italije, a rezultat je nakon regularnog dijela bio 1-1, zahvaljujući golovima upravo Materazzja i Zidanea.

Pet minuta nakon početka drugog dijela produžetaka, Zidane je udario glavom u prsa talijanskog defanzivca, te je dobio crveni karton. Italija je na kraju slavila 5-3 nakon penala, te osvojila svoje prvo Svjetsko prvenstvo još od 1982. godine.

Dugo vremena su kružile špekulacije kako je Materazzi rekao nešto uvredljivo o Zidaneovoj obitelji, a konačno je priznao da nije uvrijedio njegovu majku i da to nikad ne bi napravio jer je njegova umrla kada je imao 15 godina.

Međutim, bivši igrač Intera je priznao da je Zidaneu rekao nešto o njegovoj sestri, što ga je jako naljutilo i izazvalo onakvu reakciju.

Marco je rekao da ga je Zidane isprovocirao rekavši mu: “Ukoliko želiš moj dres, dat ću ti ga na kraju utakmice.”

Također je dodao da psovka upućena Zidaneu nije razlog za onakvu reakciju Francuza: “Ukoliko igrate na stadionima u Rimu, Napulju, Torinu, Milanu i Parizu, shvatit ćete da je takva psovka ništa u odnosu na ono što ćete čuti na tim stadionima.”

“Ono što me je najviše naljutilo je da su neki navijači i novinari pokrenuli priču kako sam uvrijedio njegovu majku. Nikad to ne bih sebi dopustio, jer sam kao dječak izgubio svoju majku.”

100€ BONUSA ZA IGRAČE IZ HRVATSKE!

200% BONUSA do 40€ za igrače iz Hrvatske, BIH, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Albanije! Dakle ako otvoriš račun i uplatiš 20€ na računu ćeš imati 60€!

[su_bet365_novo__koeficijenti]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!