NaslovnicaVijestiMeč pun grešaka u Parizu, Wolfsburg ponizio Reala

Meč pun grešaka u Parizu, Wolfsburg ponizio Reala

Večeras su odigrane dvije utakmice četvrine finala Lige prvaka. Riječ je o prvoj od dvije utakmice. PSG i Manchester City su remizirali sa 2-2, dok je Wolfsburg iznenadio sve i na svom stadionu savladao Reala sa 2-0.

Wolfsburg

U utakmici između PSG-a i Cityja gdje je PSG bio blagi favoriti zbog neigranja par igrača iz redova Cityja, vidjeli smo dosta grešaka i promašaja, a utakmica je na kraju završila bez pobjednika.

PSG je u 14. minuti imao priliku doći do vodstva iz penala. Ali, udarac Zlatana Ibrahimovića brani Joe Hart. Nakon tačno deset minuta Zlatan propušta još jednu svoju veliku šansu kada je sam izašao pred golmana, ali loptu poslao daleko od gola.

Kazna za promašaje PSG-a stigla je u 38. minuti kada je Kevin de Bruyne pogodio za 1-0 snažnim udarcem pored golmana PSG-a. Međutim, nisu se dugo radovali igrači i navijači francuskog tima. Nakon samo tri minute veliku grešku napravio je Fernando, a to iskoristio Zlatan Ibrahimović. Ovim rezultatom se otišlo na odmor.

U 59. minuti susreta PSG je poveo. Rabiot se našao na pravom mjestu u pravo vrijeme i pogodio za 2-1.

Imao je PSG i nakon toga par dobrih šansi, a konačan rezultat postavlja Fernandinho koji je iskoristio grešku odbrane PSG-a i izjednačio na 2-2. Do kraja je bilo još par šansi, ali se rezultat nije mijenjao.

Veliko iznenađenje priredio je Wolfsburg na svom stadionu savladavši Reala sa 2-0. Na samom početku utakmice, Cristiano Ronaldo je imao sjajnu priliku ali je sudac prekinuo igru zbog ofsajda. Nekoliko minuta kasnije udarac Karima Benzeme brani Diego Bengalio.

U 17. minuti utakmica sudija Gianluca Rocchi svira penal koji je skrivio Casemiro, a precizan ‘sa kreča’ bio je Ricardo Rodriguez.

Nismo dugo čekali drugi gol Wolfsburga, samo sedam mintua kasnije Maximilian Arnold je primio loptu u 16-ercu koju je poslao Bruno Henrique Pinto. Savladao golmana i postavio već tada konačan rezultat 2-0.

Do kraja utakmice Real je pokušavao bar ublažiti poraz, ali im to nije pošlo za rukom. I Wolfsburg je imao svoje šanse, posebno Andre Schurlee i Max Kruse, no rezultat je ostao nepromijenjen.

[su_bet365_novo__koeficijenti]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!