NaslovnicaVijesti"Messi ne može uvijek biti Argentinin spasitelj!"

“Messi ne može uvijek biti Argentinin spasitelj!”

Izbornik argentinske reprezentacije zatražio je od svojih igrača da pruže veću podršku Lionelu Messiju nakon što su “Gaučosi” izvučeni u teškoj grupi za predstojeću “Stogodišnju” Copa Americu, nakon što se prvi put ovo takmičenje igralo prije tačno 100 godina, 1916. godine.

Messi

Prošlogodišnji viceprvaci će se ponovo suočiti sa Čileom protiv kojeg su igrali u finalu prošlogodišnje Copa Americe, te Panamom i Bolivijom u grupi D.

Martino je izjavio da bi bilo lijepo da njegov tim pomogne Barceloninoj zvijezdi Lionelu Messiju, koji je na prošlogodišnjem izdanju ovog takmičenja postigao jedan gol i upisao tri asistencije.

“Lionel Messi ne može uvijek biti Argentinin spasitelj”, rekao je za TyC Sports, te nastavio: “I ostatak tima mu mora pomoći.”

Nakon što je u prošlogodišnjem finalu rezultat nakon produžetaka bio 0-0, Čile je ipak slavio nakon izvođenja jedanaesteraca rezultatom 4-1, a jedini jedanaesterac za Argentinu tada je postigao upravo Messi, dok su ostali bili neprecizni.

Gerardo Martino je zadovoljan što će njegova reprezentacija ponovo igrati protiv trenutnog prvaka.

“Ja bih volio da igramo ponovo protiv Čilea, ali da bude drugačiji rezultat nego onaj u finalu.”

Ovo izdanje Copa Americe će biti prvo koje se igra izvan granica Južne Amerike, pa će tako Argentina svoje utakmice grupne faze igrati na tlu Sjedinjenih Američkih Država, točnije, u Santa Clari, Chicagu i Seattlu.

Martino je dodao da bi putovanja njegovih igrača po SAD-u mogla biti problem, ali se nada da će i za to naći rješenje do početka takmičenja u lipnju ove godine.

“Udaljenost između lokacija stadiona nas zabrinjava. To je razlog zašto smo ovaj tjedan došli u Sjedinjene Države kako bismo riješili sve probleme.”

[su_netbet_siroki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!