NaslovnicaVijestiMou: Mi smo najnesretniji tim u Premiershipu

Mou: Mi smo najnesretniji tim u Premiershipu

Manchester United danas je u posljednjim minutama meča ispustio pobjedu protiv Arsenala na svom stadionu u okviru 12. kola engleskog Premiershipa. United je poveo u 69. minutu pogotkom Juana Mate, a bod gostima donio je Oliver Giroud u 89. minutu susreta. Nakon utakmice, Jose Mourinho rekao je da smatra da je United najnesretniji tim u Premiershipu.

najnesretniji tim

Trener ‘crvenih đavola’, Jose Mourinho smatra da je njegov tim bio daleko bolji protivnik u današnjem susretu. Zanimljivo, Arsenal je imao samo jedan udarac u okvir gola, a to je Giroud pretvortio u pogodak.

“Daleko bolji tim… Ne želim reći da oni nisu željeli pobijediti. Radije bih rekao da nisu imali šanse da bi pobijedili, nisu mogli biti Arsenal, nisu mogli igrati na način na koji normalno igraju fudbal. Bili smo fenomenalni gledajući s defanzivnog aspekta. Kada smo imali loptu igrali smo kvalitetan fudbal. Imali smo šansu da završimo meč. I jedini put kada su prišli i kada nismo mogli riješiti situaciju, oni su dali gol i bili su sretni, a mi nesretni, ali to je fudbal”, rekao je Mourinho.

Portugalski stručnjak nakon utakmice rekao je da je njegov tim najnesretniji tim u Premiershipu, jer na posljednje tri utakmice bili su mnogo bolji od svojih protivnika, ali nijednom nisu slavili na kraju.

“Mi smo najnesretniji tim lige. Ako analiziramo posljednje tri utakmice kod kuće, protiv Stokea smo trebali slaviti sa 5:0, 6:0, a remizirali smo. Protiv Burnleyja smo trebali slaviti sa 5:0, 6:0, a remizirali smo. Danas smo trebali slaviti sa 2:0 ili 3:0, ali smo remizirali. Mislim da smo najnesretniji tim, ali tim igra dobro, igrači rade zaista dobro. Sretan sam sa radom, super sretan sa navijačima. Jer, ovo je unikatno. Oni znaju šta je fudbal, znaju aplaudirati timu koji izgubi dva boda, znaju biti fer i brinuti o svom klubu i igračima. Ali, u ovom momentu mi smo najnesretniji tim u ligi”, poručio je Mourinho.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!