NaslovnicaVijestiMourinho aminovao tri transfera, superzvijezda stiže u United?

Mourinho aminovao tri transfera, superzvijezda stiže u United?

Jose Mourinho još uvijek nije zvanično imenovan kao novi trener Uniteda, ali prema glasinama koje kruže oko Manchestera, skoro je izvijesno da će na kraju sezone preuzeti kormilo Crvenih đavola od Louisa Van Gaala, koji je na klupi Uniteda dvije sezone, i za to vrijeme nije opravdao očekivanja čelnika, pogotovo uzevši u obzir da je imao na raspolaganju ogroman budžet za transfere.

Mourinho

Prema britanskom tabloidu The Sun, bivši menadžer Bluesa upravi kluba sa Old Trafforda dao je zeleno svjetlo za dovođenje tri igrača, a to su John Stones, Renato Sanches i Zlatan Ibrahimović.

Od njih trojice, navijači će se naravno najviše obradovati švedskom reprezentativcu, s obzirom na to da se dvadesetostruki šampion Premier lige ove sezone poprilično mučio da nađe put do protivničke mreže, sa Memphisom Depayom, Anthonyjem Martialom i Wayneom Rooneyem.

Ibrahimoviću ističe ugovor na kraju sezone, a u martu je izjavio da neće produžiti isti i da napušta grad svjetlosti, što je odmah pokrenulo lavinu nagađanja o njegovoj sledećoj destinaciji. Prema navodima medija, Zlatan je voljan da dođe u United ukoliko vidi leđa Van Gaalu.

Osim toga, poznato je da je u dobrim odnosima sa Mourinhom sa kojim je već sarađivao u Interu, tako da će Manchester United vjerovatno biti u prvom redu za njegov potpis, kojem se nadaju i ostali top klubovi iz Premier lige.

Renato Sanches iz Benfice je privukao interesovanje evropske elite tokom ove sezone, ali vjeruje se da je United favorit za dovođenje veznjaka koji je procijenjen na čak 40 miliona funti.

Mourinho je već pokušao da dovede Johna Stonesa dok je vodio Chelsea, no nije uspio da privoli Everton da popusti i proda mladog štopera vrijednog oko 50 miliona funti, ali Roberto Martinez je spreman da sasluša ponude, nakon ne baš blistave sezone Stonesa.

[su_bet365_novo__koeficijenti]

Petoplasirani United, kojeg 4 boda dijele od pozicija koje vode u Ligu prvaka, u narednom kolu na Old Traffordu dočekuje ekipu Crystal Palacea.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!