NaslovnicaVijestiMourinho postaje trener Uniteda već krajem februara?!

Mourinho postaje trener Uniteda već krajem februara?!

Mediji na otoku danas su prenijeli vrlo interesantnu informaciju da bi portugalski stručnjak Jose Mourinho mogao da sjedne na klupu Manchester Uniteda već do kraja ovog mjecesa, odnosno prije međusobnog duela između Crvenih đavola i Arsenala.

Mourinho postaje trener Uniteda već krajem februara!

Nakon poraza od Sunderlanda proteklog vikenda, ekipa Uniteda se nalazi sve dalje od zone koja vodi u Ligu prvaka, tj. jedne od prve četiri pozicije, a zaostatak od šest bodova je u Premiershipu zaista teško dostići.

Luis van Gaal je već odavno izgubio povjerenje skoro svih navijača tima sa Old Trafforda, a statistika mu nimalo ne ide u prilog. Naime, van Gaal je u posljednjih 26 utakmica doživio 17 poraza, što je za klub sa takvom tradicijom porazna činjenica i sigurno da ni oni najvatreniji navijači Uniteda ne vjeruju da Holanđanin može da preokrene stvari u posljednjih 13 utakmica.

Engleski mediji navode da je ovo i posljednji trenutak da se pokuša spasiti sezona za United, te da bi dolazak Mourinha i njegov prepoznatljivi temperament donijeli osvježenje i prijeko potrebni optimizam u svlačionicu.

[su_netbet_psgchelsea]

I pored loših rezultata i igara, jasno je da Unitedu novac nikada nije predstavljao problem i novi menadžer će sigurno dobiti ogromne novce i slobodu u realizaciji transfera kako bi doveo igrače i posložio ekipu koja će donijeti rezultate i radost među armiju navijača Uniteda širom svijeta.

Također, Mourinhu bi bilo ponuđeno da prihvati mjesto trenera sada ili nikada, a s obzirom da je sam Portugalac izjavljivao da je vrlo nervozan što je trenutno bez posla i da što prije želi da preuzme neki klub, sigurno da se ne bi puno dvoumio.

Ako bi se to desilo, Mourinho bi mogao postati novi trener Uniteda već za dvije sedmice, a eventualni debi bi mogao imati protiv Arsena Wengera i njegovog Arsenala 28. februara, te bi ta utakmica bila i odlučujuća u Unitedovoj borbi za četvrto mjesto.

U svakom slučaju, tvrdoglavi van Gaal ne planira sam napustiti klupu Manchestera, a kada i na koji način će se to desiti ostaje nam da vidimo!

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!