NaslovnicaVijestiIgrač Uniteda među najplaćenijim nogometašima na svijetu!

Igrač Uniteda među najplaćenijim nogometašima na svijetu!

Izbacivanjem Schweinsteigera iz svlačionice, Mourinho je aktivirao klauzulu koja štiti lik i djelo nogometaša, tako da je njegova “plaća” enormno skočila i on je ove godine u rangu s Ronaldom i Messijem po zaradi.

Schweinsteiger United

Odluka Josea Mourinha da Bastiana Schweinsteigera, prije i nego što je počela sezona, izbaci iz natjecateljskog pogona i pošalje na trening sa omladincima koštala je Mančester junajted nevjerojatnih 6,7 milijuna funti.

Odnosno osam milijuna eura.

Koštala bi gotovo identično koliko je United menadžeru Louisa van Gaala platio Bayernu iz Münchena za – u tom trenutku – fantastičnog nogometaša.

Godišnje izvješće Manchester Uniteda, prvog engleskog kluba sa obrtom kapitala od preko pola milijarde funti, otkrio je i neke škakljive detalje, poput podatka da je kompletan Van Gaalov stručni stožer isplaćen i da je to koštalo klub 8,4 milijuna funti (10,8 milijuna eura), ali i da je narušavanje nogometnog imidža Schweinsteigera koštalo skoro toliko!

Ovaj neplanirani trošak u izvještaju je naveden pod “izvanredne isplate”, a objašnjen je “nadoknadom za neispunjenje registracije”.

Da pojasnimo, u Schweinsteigerovom ugovoru očito je postojala klauzula koja je štitila njegov ugled, lik i djelo i branila ga od izuzimanja iz natjecateljskog pogona, jer se time obara vrijednost igrača na tržištu i šalje zainteresiranim stranama negativna slika o njemu, međutim ta stavka očito nije zanimala Mourinha, koji je praktično na prvom susretu jednio od najtrofejnijih nogometaša svih vremena poručio da se priključi omladincima.

Engleska javnost očekivala je da će se Schweinsteiger izboriti s ovim “hejtom” kada ga je Mourinho uvrstio među 25 registriranih igrača za Premijer ligu, što je i bio u mogućnosti, jer u 25 ne ulaze igrači mlađi od 21 godine, a ima ih nekoliko “aktivnih” u Unitedu, no “hlađenje” je uslijedilo ubrzo kada je klub poslao popis registriranih za Ligu Europe i tu nije bilo Nijemca.

On je rekao da mu je United posljednji klub za koji će nastupati u Europi, ali do isteka prijelaznog roka u Engleskoj suprug naše Ane Ivanović nije pronašao željeni angažman tako da je ostao praktično zamrznut u “Teatru snova”, no ne i bez adekvatne novčane zarade .

Malo koji nogometaš na svijetu ima godišnju plaću od osam milijuna eura.

Zanimljivo, Schweinsteigerova (32) plaća iznosi 200.000 funti tjedno i on će nastaviti da je prima sve do transfera, a aktualni ugovor mu traje do 2018. godine. Godišnje, Schweinsteiger zarađuje oko 12 milijuna eura po slovu ugovora, tako da se može reći da ga je ovom “povišicom” Mourinho učinio jednim od najplaćenijih nogometaša svijeta svih vremena, sa zaradom poput Ronaldove ili Mesijeve.

Ovakvu “plaću” u Unitedu nema nitko, ni Zlatan Ibrahimović, ni Wayne Rooney, ni Paul Pogba…

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!