NaslovnicaVijestiHenrikh Mikhitaryan otkrio kako ga je Jurgen Klopp odvratio od dolaska u...

Henrikh Mikhitaryan otkrio kako ga je Jurgen Klopp odvratio od dolaska u Liverpool

Danas se u engleskoj igra jedan od najvećih derbija svih vremena, onaj između Manchester Uniteda i Liverpoola.

Henrikh Mikhitaryan otkrio kako ga je Jurgen Klopp odvratio

Nema sumnje da će atmosfera na Old Traffordu biti nevjerovatna, a Jose Mourinho je pozvao navijače da budu što bolji i glasniji tokom ovog duela sa velikim rivalom, te tako pomognu timu da ostvari važnu pobjedu.

Ukoliko ‘Redsi’ budu slavili, ‘Crveni vragovi’ će izgubiti svaku nadu za osvajanje titule ove sezone. Međutim, ukoliko bude suprotno, doći će na samo dva boda zaostatka za klubom sa Anfielda.

Pred današnju utakmicu, koja počinje u 17 sati, armenski veznjak Henrikh Mkhitaryan je pričao o stanju u svlačionici Manchester Uniteda, kao i o tome zašto je mogao danas igrati na suprotnoj strani, u timu Liverpoola.

U ljeto 2013. godine, on je bio povezivan sa prelaskom u Liverpool, kada je bio na izlaznim vratima Shakhtar Donetska. Međutim, na kraju je Borussia Dortmund pobijedila u utrci za njegov potpis, a priznao je da nije bilo Jurgena Kloppa, koji je trenirao Borussiju u to vrijeme, on bi danas nosio dres Liverpoola.

U izjavi za engleski Daily Mail je rekao: “Pričao sam dva ili tri puta sa Liverpoolovim trenerom Brendanom Rodgersom. On me je stvarno želio u klubu, želio je da igram sa Luisom Suarezom i Stevenom Gerrardom. Polovica mene je htjela da dođem u Liverool, a druga polovica nije bila tako uvjerena. Mislio sam da je dolazak u Premier ligu prevelik korak za jednog igrača iz ukrajinske lige.”

“Dva tjedna nakon tog razgovora, Jurgen Klopp je prekinuo svoj odmor kako bi se našao sa mnom u Dortmundu. Znao sam da ima dobru reputaciju zbog rada sa mladim igračima i, nakon što smo se upoznali, znao sam da moram potpisati za Borussiju. Mislim da sam napravio pravu odluku.”

Sezonu nakon što se Mkhitaryan pridružio Borussiji, Liverpool je bio vrlo blizu osvajanja titule prvaka engleske Premier lige, i ostaje pitanje da li bi ju osvojili da su imali igrača njegovog kalibra.

100€ BONUSA ZA IGRAČE IZ HRVATSKE!

200% BONUSA do 40€ za igrače iz Hrvatske, BIH, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Albanije! Dakle ako otvoriš račun i uplatiš 20€ na računu ćeš imati 60€!

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!