NaslovnicaVijestiNani: Unitedov način igre ne funkcioniše, Van Gaal tretira igrače poput djece

Nani: Unitedov način igre ne funkcioniše, Van Gaal tretira igrače poput djece

Bivši igrač Manchester Uniteda Nani kritizirao je Louis van Gaalov način igre, izjavivši da Nizozemac tretira svoje igrače poput djece, a također dodaje da je zabrinut zbog smjera u kojem klub ide.

Unitedov način igre ne funkcioniše

Portugalski reprezentativac je proveo osam godina na Old Traffordu, te je pritom osvojio četiri titule Premier lige i Ligu prvaka, nakon čega je postao višak u timu dolaskom Van Gaala na klupu.

Nani, koji je prošlu sezonu proveo na posudbi u Sportingu, a zatim prošlog ljeta prešao u Fenerbahce, priznaje da je od prvog dana osjećao da mu 64-godišnjak neće pružiti priliku na Old Traffordu.

29-godišnjak je izjavio da mu se nije sviđao način na koji su Van Gaal i njegov pomoćnik tretirali igrače, navodeći da se ne slaže s njihovim trening metodama.

“Nije me koristio puno u predsezoni. Ja sam bio igrač koji je odigrao najmanje minuta od svih igrača i osjećao sam da ne računa na mene.”

“On i njegov pomoćnik su vikali na igrače kao da smo djeca, 18-godišnjaci. Mislio sam u sebi: ‘To nije način da me se tretira jer sam profesionalac, treniram svaki dan, ne radim ništa loše, kvalitetno odrađujem treninge’.”

“Vikali su: ‘morate ovako dodati loptu, ajmo, bla bla bla.’ To je ludost, teško je igrati nogomet u takvom okruženju.”

Van Gaal je žestoko kritizran za vrijeme svog boravka u Manchester Unitedu zbog loših nastupa svog tima, a “Crveni vragovi” su u velikoj opasnosti i mogli bi propustiti igranje u Ligi prvaka sljedeće sezone ukoliko ne izbore top četiri.

Nani smatra da je situacija drastično drugačija od one pod vodstvom Sir Alexa Fergusana, te vjeruje da trenutni smjer u kojem njegov bivši klub ide je gotovo neprepoznatljiv.

“Sada kad pogledate Manchester, to nije Manchester uopšte. Uz poštovanje prema igračima koji su tu, karakter i mentalitet tima je drugačiji. Prije su u klubu bila velika imena, iskusni igrači koji su mnogo godina proveli u klubu. Sada vidimo igrače kojima je ovo prva godina u klubu i koji prvi put igraju u Premier ligi, sve se promijenilo.”

“Odlučili su ‘obnoviti’ klub, to ne funkcioniše kako su zamislili, tako da se sad moraju nositi s tim.”

[su_bet_at_home_1]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!