NaslovnicaVijestiNapoli sve dalje od titule, Higuain 'poludio' nakon isključenja

Napoli sve dalje od titule, Higuain ‘poludio’ nakon isključenja

U okviru 31. kola italijanske Serije A Udinese je na svojoj Dacia Areni savladao Napoli rezultatom 3:1, udaljivši ga tako od borbe za titulu prvaka Italije. Napolitanci su upisali tek četvrti poraz u sezoni, ali trenutno Juventus ima velikih šest bodova prednosti.

Napoli sve dalje od titule, Higuain 'poludio' nakon isključenja

U 13. minuti Koulibaly je srušio domaćeg igrača Agyemang-Badua u kaznenom prostoru, a Fernandes je pogodio iz penala i doveo Zbre u vodstvo. Izjednačio je sjajni Higuain svojim 30. golom u sezoni već u 24. minuti.

Samo što se krenulo sa centra dosuđen je novi penal za domaće, ali ovoga puta Gabriel je odbranio udarac Fernandesa. Ipak, u posljednjim trenucima prvog dijela golman Napolija je nesmotreno izgubio jednu loptu, koja je stigla do Fernandesa, a ovaj je efektim udarcem škaricama ubacio u praznu mrežu za 2:1.

Udinese je igrao sjajan meč, a pobjedu je ovjerio u 57. minuti. Cyril Thereau je sjajno ispratio jedan ubačaj sa desne strane i još ljepše pogodio za konačnih 3:1.

Do kraja susreta igrači Napolija su pokazali dosta nervoze, tako da je Higuain zaradio drugi žuti karton u 76. minuti. Ova odluka arbitra potpuno je razbesnela Argentinca koga su saigrači jedva uspjeli da izguraju sa terena.

Iako su gosti i prije i poslije isključenja dominirali nisu uspijevali ozbiljnije ugroziti vodstvo i pobjedu domaćina.

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

[excerptlist cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!