NaslovnicaVijestiNeymar odgovarao na pitanja novinara o odlasku iz Barcelone

Neymar odgovarao na pitanja novinara o odlasku iz Barcelone

Fudbaler Barcelone Brazilac Neymar rekao je da ima namjeru dugo ostati u klubu, unatoč tome što već nekoliko mjeseci nije dogovorio produžetak ugovora. Zastoj u pregovorima žele iskoristiti platežno moćni Manchester City i Real Madrid koji ga žele u velikom transferu dovesti kod sebe.

Neymar

“Važna stvar u nogometu je da imaš dobre suigrače, au Barceloni su najbolji. Vrlo sam sretan ovdje, osjećam se kao kod kuće. Ne vidim sebe kako napuštam Barcelonu u skorijem periodu”, rekao je Neymar za brazilski Globo.

Neymar ističe zadovoljstvo što u napadu surađuje s Lionelom Messijem i Luisom Suarezom. Zajedno su ove sezone, do sada, postigli 103 gola.

“Obojica su moji veliki prijatelji, iako više vremena provodim s Messijem. Uvijek se odlično zabavljamo, na terenu i izvan njega. Definitivno smo nevjerojatan trio”, zaključio je Neymar.

Neymar je 2013. godine došao u Barcelonu iz Santosa, a postigao je 79 golova na 128 utakmica. Nedavno se našao u velikim problemima jer je sud u Brazilu odlučio da je kriv zbog utaje poreza te da mora platiti preko 40 miliona eura kako bi nadoknadio iznos za koji je zakinuo državu. Tamošnji Sud već mu je oduzeo jahtu, kuću, auto i još nekoliko vrijedih stvari. Neymarovi advokati uložiće žalbu na ovu odluku, tako da će ‘povlačenje po sudu’ potrajati sigurno jos nekoliko mjeseci. Najveća njegova malverzacija jeste transfer iz Santosa u Barcelonu, kao i prihodu u Barceloni i od sponzorskih ugovora, ponajviše od Nikea, koje nije prijavio državi, ili je eventualno prijavio daleko manji iznos.

[su_netbet_bonus50_veliki]

Neymar se sa Barcelonom kvalifikovao u četvrtfinale Lige prvaka gdje će katalonski tim odmjeriti snage u dvomeču protiv Atletico Madrida, a Barcelona važi za jednog od najvećih favorita za osvajanje ovog prestižnog takmičenja, i tako bi postali prvi tim koji je odbranio trofej Lige prvaka.

Sa Kataloncima je osvojio titulu u Primeri, Ligu prvaka, Kup kralja, Superkup Španjolske, UEFA Superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!