NaslovnicaVijestiN'Golo Kante odlazi iz Leicester Cityja, ali ostat će u Premiershipu?

N’Golo Kante odlazi iz Leicester Cityja, ali ostat će u Premiershipu?

Leicester ima namjeru zadržati sve igrače koji su doprinijeli čudesnom osvajanju šampionske titule u Engleskoj, ali to će biti jako težak posao. Čini se da je najbliži odlasku N’Golo Kante, od skora i reprezentativac Francuske.

N'Golo Kante

Manchester City je, pišu engleski mediji, pretekao Arsenal u utrci za potpisom Kantea, nakon što je održao dva razgovora s predstavnicima veziste.

Kante, koji je stigao u Leicester iz Caena prošlog ljeta, želja je ne malog broja klubova. Kako se navodi, Pep Guardiola, novi trener Manchester Cityja, vrlo je rad da ga vidi u svojoj svlačionici. Arsenal, na drugoj strani, ima opciju da na poziciji centralnog veznog nogometaša dovede i Granita Xhaku, sjajnog nogometaša Borussije iz Mönchengladbacha, zbog čega možda neće u potpunosti “gristi” zbog Kantea.

Claudio Ranieri nastavlja urgira svoje novonastale zvijezde Premijer lige da ostanu na King Poweru Stadionu, ako ništa makar igrati Ligu prvaka, ali to sasvim sigurno neće biti izvedivo baš sa svima.

[su_betfair_200eura]

N’Golo Kante je svoju profesinalnu karijeru počeo u francuskom niželigašu Boulogneu u kojem je proveo dvije godine, od 2011. do 2013. Zatim je prešao u prvoligaša Caena i tamo ostao sve do prošle godine, a zatim je uslijedio transfer u Leicester City u kojemu trenutno igra fantastićno. Kantea je iz redova Leicestera skautirao Steve Walsh koji je skautirao i Jamieja Vardyja i Riyada Mahreza. 3. avgusta je prešao u prvoligaša iz Engleske za osam miliona eura.

N’Golo Kante je već odigrao dvije utakmice za reprezentaciju Francuske, a nastupat će i na Europskom prvenstvu koje se održava ove godine upravo u Francuskoj.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!