NaslovnicaVijestiNicolas Anelka upozorio Zinedinea Zidanea!

Nicolas Anelka upozorio Zinedinea Zidanea!

Prema mišljenju bivšeg francuskog reprezentativca Nicolasa Anelke, trener Real Madrida ne bi smio sebi priuštiti da se oslanja na pobjede koje su iza njega, bez obzira na sjajan start trenerske karijere na Santiago Bernabeu.

Nicolas Anelka upozorio Zinedinea Zidanea

Zidane je početkom godine na klupi Real Madrida zamijenio Rafaela Beniteza, nakon što je prije toga trenirao Castillu, a prilikom preuzimanja kluba, “Kraljevi” su bili treći u La Ligi, te imali dva boda manje od Barcelone, koja je imala utakmicu manje.

Zidane je uglavnom napravio pozitivan start, iako neriješen rezultat u nedjelju protiv Malage 1-1 ostavlja njegov tim na trećem mjestu, a za vodećom Barcelonom sada zaostaju, po mišljenju mnogih, nedostižnih devet bodova.

Iako je skoro sigurno da Real Madrid neće osvojiti La Ligu ove sezone, Anelka je ipak upozorio svoj bivšeg reprezentativnog kolegu da se mora naviknuti na svakodnevni pritisak u klubu iz španjolske prijestolnice.

“On voli nogomet i ima određene kvalitete. Počeo je sa lijepim pobjedama na Bernabeu i ja sam sretan zbog njega”, izjavio je bivši napadač Real Madrida za France Football.

“Ali to je samo početak, a cesta je duga. U Real Madridu je ogroman pritisak, nikada niste potpuno mirni.”

Benitez je preuzeo “kraljevski klub” u lipnju prošle godine, nakon što je talijanski strateg uspio osvojiti dugo očekivani 10. naslov u Ligi prvaka. Anelka je radio sa Ancelottijem u Chelseaju, te je rekao i par riječi o Talijanu.

“Ancelotti je idealan trener. Među onima koji su mi poznati, a ima ih mnogo, on je svakako onaj koji se ističe. On je bio veliki igrač i on shvata svakoga, iz svakoga izvlači najbolje. Inteligentan je i radi sve kako bi se osjećali ugodno i pokazali šta znate. Pod njegovim vodstvom kad ste na terenu, osjećate samo jednu stvar, a to je da morate dati sve od sebe.”

[su_williamhill_bet10get20_mali]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!