NaslovnicaVijestiNovi problemi za Jurgena Kloppa: Povrijedio se prvi napadač

Novi problemi za Jurgena Kloppa: Povrijedio se prvi napadač

Liverpool veliku muku muči sa napadačima ove sezone, no tim mukama nije došao kraj. Ove sezone, Daniel Sturrdige više je vreena proveo na tribinama nego na terenu, a Christian Benteke je imao problema sa povredama, a i kada je bio zdrav nije pružao partije onakve kao što se od njega očekuju u Liverpoolu.

Jurgen Klopp

Novi problem Jurgena Kloppa stigao je danas. Lošu vijest dobio je iz tabora reprezentacije Belgije. Naime, mladi napadač Divock Origi neće nastupiti na prijateljskoj utakmici između njegove reprezentacije i Portugala zbog povrede butnog mišića.

Još uvijek nije poznato koliko će 20-godišnji napadač morati osustvovati sa terena, ali ova povreda je itekako problem za njemačkog stratega Jurgena Kloppa kojemu je Origi bio prva opcija u napadu ove sezone.

Origi je za svoju reprezentaciju debitovao na svjetskom prvenstu u Belgiji 2014. godine, a do sada je dres nacionalnog tima branio 16 puta i za to vrijeme je postigao četiri gola.

Divock Origi je karijeru počeo omladinskim kategorijama belgijskog Genka, a zatim prelazi u francusku tim Lille gdje prvo nastupa za B tim, ali se svojim sjajnim partijama veoma brzo izborio za mjesto u prvom timu francuskog prvoligaša. Liverpool ga kupuje 2014. godine za 12 miliona eura, ali ga odmah zatim ostavlja na pozajmici u timu gdje su ga kupili. Origi se ponovo vratio u Liverpool u junu 2015, godine i od tada je u 26 nastupa postigao pet golova za tim sa Anfileda koji je ove sezone podbacio te se nalaze tek na 9 poziciji, što je daleko od mjesta na tablici koje vodi u Ligu Europe, međutim do kraja je ostalo još da se igra, možda se stvari promijene.

Prijateljsku susret protiv Portugala Belgija će odigrati u portugalskom gradu, Leiria, a ovaj susret je trebao biti odigran u Bruxellesu gdje je odgođen zbog terorističkih napada koji su usmrtili više od 30 osoba te povrijedili 270.

[su_bet365_novo__koeficijenti]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!