NaslovnicaVijestiOvo je najgori tim Premiershipa u sezoni 2015/16 (FOTO)

Ovo je najgori tim Premiershipa u sezoni 2015/16 (FOTO)

Renomirani nogometni portal, goal.com izabrao je najgori tim Premiershipa u sezoni 2015/16. U najgorem timu preovladavaju igrači Aston Ville i Chelseaja. Aston Villa je prvi put u svojoj istoriji ispali iz Premiershipa u svojoj bogatoj istoriji dugoj 141 godinu. Chelsea je najgori branilac titule u istoriji Premiershipa, trenutno su na devetoj poziciji, no ostalo je još jedno kolo do kraja tako da bi Bluesi mogli pogoršati svoju poziciju, ali nikako popraviti, u najboljem slučaju završit će na devetom mjestu.

najgori tim

Na poziciju golmana, goal.com je postavio Brada Guzana koji je u Aston Villi od 2008. godine, a ove sezone je primio čak 58 golova u Premiershipu. Pozicije štopera zauzeli su Steven Taylor iz redova Newcastlea koji je otežao svoju borbu za titulu remijem sa Aston Villom u subotu, i Michah Richards iz Aston Ville koji je svojevremeno igrao i u dresu Manchester Cityja u Fiorentine, a iz Cityja su ga prodali Aston Villi.

[su_sportingbet]

Bekovi su Branislav Ivanović iz Chelseaja i Alan Hutton koji nastupa za Aston Villu i ove sezone je odigrao 28 utakmica za fenjeraša Premier lige. U veznom redu su dva igrača Chelseaja, Eden Hazard koji je svojim golom protiv Tottenhama donio titulu Leicester Cityju, a ove sezone nerijetko je bio na udaru kritičara zbog loših partija koje je pružao u dresu Bluesa ove sezone. Tu je još i Jordan Veretout, 23-godišnji francuski igrač u redovima Aston Ville, njegov par u sredini terena je srpski internacionalac, Nemanja Matić kojem je ova sezona kao iz noćnih mora. Na desnom krilu je Memphis Depay ujedno i jedini igrač Manchester Uniteda u ovom neslavnom timu koji je došao iz PSV Eindhovena za čak 34 miliona eura.

Za napadače, goal.com je izabrao Radamela Falcaa čiji se odlazak ove sezone puno puta pominjao jer definitivno mjesto u timu ne opravdava svojim partijama. U deset utakmica u kojima je igrao u Premier ligi postigao je tek jedan gol što je daleko od brojke koje očekuju čelnici londonskog kluba.  Njegov par je Wilfried Bony iz Manchester Cityja koji je u 26 utakmica postigao četiri gola, a za jedan gol koji je postigao bilo mu je potrebno oko 306 minuta.

najgori tim

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!