NaslovnicaVijestiPayet: Sviđaju mi se usporedbe sa Zidaneom, ali on je iznad mene!

Payet: Sviđaju mi se usporedbe sa Zidaneom, ali on je iznad mene!

Playmaker West Hama Dimitri Payet zahvalio je navijačima kluba zbog poređenja sa legendarnim Zinedineom Zidaneom, ali ipak inzistira da je trenutni trener Real Madrida daleko iznad njega.

payet

28-godišnjak igra impresivno ove sezone u dresu “Čekićara” nakon što je stigao iz Marseillea prošlog ljeta. Postigao je devet golova u 26 utakmica u svim takmičenjima.

Sjajna forma i niz odličnih utakmica doveli su do toga da su navijači sa Upton Parka smislili pjesme o njemu, a jedna od njih glasi “he’s better than Zidane” (on je bolji od Zidanea), na kojoj je Payet zahvalan, ali sa kojom se uopšte ne slaže.

“Naravno da mi se sviđa pjesma, a navijači je pjevaju sve vrijeme kad igramo kod kuće ili u gostima”, izjavio je francuski reprezentativac za službenu klupsku stranicu.

“Sviđaju mi se usporedbe sa Zidaneom, to je mišljenje navijača, ali on je iznad mene.”

Payet je glavni igrač West Ham Uniteda ove sezone, koji se nalazi na šestom mjestu u ligi, te je samo četiri boda udaljen od četvrte pozicije, koja vodi u Ligu prvaka. Prema mišljenju mnogih navijača, on je pojačanje sezone, ali ipak skromni Payet, iako je zahvalan na tome, izabrao je drugog igrača koji je više zaslužio taj epitet.

“Jako je lijepo čuti da ljudi pričaju to o meni. Sretan sam zbog svojih nastupa ove sezone i zbog uspjeha čitavog tima.”

“Međutim, rekao bih da je drugi igrač, kao što je N’Golo Kante, koji je stigao iz francuske lige, imao nevjerovatnu sezonu u Leicesterovom usponu na vrh tabele. Mnogo toga je značilo od njega.”

Iako je pohvalio “Lisice” zbog njihove igre ove sezone, Payet vjeruje da će West Hamov sljedeći protivnik Tottenham Hotspur ipak biti prvak ove sezone.

“Oni su također veliki favorit za osvajanje titule ove sezone, ali Leicester je preuzeo svu pažnju jer je na prvom mjestu. Međutim, Tottenham je također igrao dobro ove sezone. Zaostaju samo dva boda za Leicesterom i mislim da imaju tim koji može osvojiti Premier ligu.”

[su_bet365_200_bonus_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!