NaslovnicaVijestiPellegrini priznao: Dolazak Kevina De Bruynea je bio rizik

Pellegrini priznao: Dolazak Kevina De Bruynea je bio rizik

Trener Manchester Cityja, Manuel Pellegrini priznao je da je bio veliki rizik dovesti Kevina De Bruynea za toliku sumu novca.

pellegrini

“Građani” su za ovog veznjaka Wolfsburgu platili 54,9 miliona funti u kolovozu, što je njihov rekordni transfer.

Belgijanac je prije dolaska u redove Cityja već boravio u Premier ligi u periodu između 2012. i 2014. godine kada je bio igrač Chelseaja, ali se nije naigrao. Međutim, sada je situacija potpuno drugačija, zabio je devet golova u 19 nastupa ove sezone za City.

Iako je priznao da je njegov dolazak bilo čisto “kockanje”, Pellegrini je izjavio i da je uvijek bio uvjeren da će se De Bruyne uklopiti u njegovu filozofiju.

“Možda je bio veliki rizik platiti toliko novca za Kevina. Igrao je ovdje u Premier ligi i ranije, ali bili smo veoma sigurni da će se uklopiti u naš stil igre i da će biti uspješan. Nikad se ne zna da li je neki igrač preplaćen ili jeftino doveden. To se shvati tek kako se sezona razvija.”

[su_bet365_watch_live_football_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!