NaslovnicaVijestiPochettino: Najgori dan u mojoj trenerskoj karijeri

Pochettino: Najgori dan u mojoj trenerskoj karijeri

Ekipa Tottenhama nedavno se sa Leicester Cityjem borila za naslov prvaka, no danas su poraženi od Newcastle Uniteda koji je već ispao u Championship, i tako su Spursi u zadnjem kolu sezone pali na treće mjesto jer je Arsenal dobio Aston Villu i tako pretekao Tottenham na tablici.

Pochettino

Spursi su danas trebali osvojiti samo jedan bod da završe na tablici iznad Arsenala, i to prvi put još od 1995. godine, no nisu uspjeli. Trener Tottenhama, Mauricio Pochettino rekao je da je danas bio njegov najgori dan u njegovoj trenerskoj karijeri.

“Danas nismo bili ekipa koja je igrala dobro tokom cijele sezone. Ovo je najgori dan u mojoj trenerskoj karijeri u Engleskoj i Španiji.”, rekao je Pochettino

Arsenal je već u 39. minuti imao dva gola zaostatka, jer su za Newcastle do tada golove postigli Wijnaldum i Aleksandar Mitrović, nadu za povratak donio je Lamela u 60. minuti, a onda je uslijedio potop na St. James Parku.

Utakmica je završila 5-1, a ostale golove za crno-bijeli tim postigli su Wijnaldum iz penala, Aarons i Janmaat.

Kao što smo rekli Arsenal je završio drugi što je njihov najbolji plasman u Premiershipu još od sezone 2004-05 koju su završili bez poraza. Nakon današnje utakmice Arsenala, Arsene Wenger dao je izjavu za medije.

“Nismo počeli sezonu kako bi bili bolje plasirani od Tottenhama, ali danas nam je to bio jedini cilj. Postigli smo to, neko vrijeme naši navijači nisu išli srećni kući, danas su barem imali to zadovoljstvo.”, rekao je skromno frnaucski stručnjak koji je na klupi londonskog tima od 1996. godine.

Danas je odigrano posljednje kolo Premiershipa, s tim da Manchester United nije odigrao svoj posljednji meč sezone protiv Bournemotuha koji je danas odgođen jer je na tribinama Old Trafforda pronađena bomba.

[su_betfair_200eura]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!