NaslovnicaVijestiEvo šta je Mourinho rekao Baleu pred početak prijateljske utakmice

Evo šta je Mourinho rekao Baleu pred početak prijateljske utakmice

Gareth Bale je jedan od igrača koji je skoro cijelu svoju profesionalnu karijeru povezivan sa dolaskom u Manchester United, ali od toga izgleda neće biti ništa.

Šta je Jose Mourinho rekao Garethu Baleu

Velški reprezentativac je imao priliku pridružiti se redovima ‘Crvenih vragova’ 2013. godine, kada je ipak odabrao Real Madrid.

Uprkos tome, nije se pokajao. U ‘kraljevskom’ klubu je osvojio La ligu, Kup Kralja, Svjetsko klupsko prvenstvo, dva UEFA Superkupa i čak tri Lige prvaka.

Zajedno sa Karimom Benzemom i Cristianom Ronaldom čini jedan od najboljih napadačkih trija na svijetu, popularni BBC, te se još uvijek smatra jednim od najboljih igrača na svojoj poziciji.

On je u nedjelju navečer igrao protiv Manchester Uniteda na prijateljskoj utakmici u okviru Internacionalnog kupa prvaka u Sjedinjenim Američkim Državama.

Odigrao je prvih 45 minuta i nije napravio značajan utjecaj. Ipak, to je bio njegov prvi nastup na pripremnim utakmicama Real Madrida ovog ljeta, te njegov trener Zinedine Zidane mu zasigurno nije ništa zamjerio zbog toga.

Ono što je privuklo pažnju medija tu noć je kratak razgovor Garetha Balea i Josea Mourinha prije izlaska na teren. Njih dvojica su se zagrlila, a Mourinho je Velšaninu pritom nešto rekao na španjolskom.

U videu ispod, kako navodi Marca, Mourinho je rekao: “Nisam te mogao kupiti jer nisi rekao da želiš napustiti klub.”

Ipak, portugalski stručnjak se nakon toga nasmijao što možda znači da se i šalio, ali je ovo svakako ponovo raspalilo vatru i pokrenulo špekulacije.

Mourinho je ranije prošlog vikenda rekao kako Gareth Bale nikada nije bio meta Manchester Uniteda izjavivši da je on sretan u svom klubu i da nema smisla gubiti vrijeme na dovođenje igrača koji je sretan.

[su_no1forfootball]

[su_bonus]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!