NaslovnicaVijestiPoznato prvo pojačanje Chelseaja u zimskom prijelaznom roku

Poznato prvo pojačanje Chelseaja u zimskom prijelaznom roku

Kako pišu engleski mediji, reprezentativac Togoa i doskorašnji igrač Tottenham Hotspura, Emmanuel Adebayor je novi igrač Chelseaja od januara.

adebayor

Kako izvještava Daily Mirror, Adebayor je u pregovorima sa čelnicima kluba iz zapadnog Londona, te bi od sljedećeg mjeseca trebao postati novi igrač “plavaca”. Togoanac je ranije ove sezone otpušten iz Tottenhama, ali, kako je i sam potvrdio, ne namjerava napuštati London, a prvi u redu za njegov potpis stoji Chelsea, koji je jučer ostao bez Mourinha.

Iako je otpušten iz “Spursa”, Adebayor će do sljedećeg ljeta na svoj račun dobijati 100,000 funti tjedno, kada mu ističe ugovor. Pored Chelseaja, interes za njega su pokazali i West Ham, te Watford.

[su_bet365_watch_live_football_veliki]

Iako se nije naigrao u klubu u  posljednjih par sezona, bivši napadač Arsenala je odbijao napustiti White Hart Lane, a kako stvari stoje, sada je spreman napraviti prekretnicu i pokušati spasiti karijeru.

Međutim, glavni problem će biti njegova plata, koja je ogromna, a zainteresovani klubovi će po pravilima engleskog saveza morati dogovoriti sve detalje oko iste sa njegovim bivšim klubom Tottenhamom.

[excerptlist num=3 cat=’Analize’ ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!