NaslovnicaVijestiPromjene u Ligi prvaka od 2018. godine

Promjene u Ligi prvaka od 2018. godine

Europska nogomenta organzacija, UEFA, saopštila je da će termini i format Lige prvaka doživjeti promjene od 2018. godine.

promjene

Izvršni odbor Uefe na sjednici u Nyonu usvojio je ovu odluku, što znači da će se još samo naredne sezone utakmice Liga prvaka igrati od 20:45.

U saopštenju se navodi da će se dvije utakmice igrati od 19:00, a šest od 21:00, što će, kako ocjenjuje UEFA, ljubiteljima nogometa omogućiti da gledaju više mečeva.

Promjene će doživjeti i format natjecanja. UEFA je također navela da će četiri lige s najvećim koeficijentom uspješnosti, španjolska, engleska, njemačka i talijanska, od 2018. godine imati po četiri zajamčena mjesta u Ligi prvaka.

Od 2018. godine samo dvije ekipe koje nisu prvaci svojih država će sudjelovati u grupnoj fazi Lige prvaka.

Šampioni država koji su izgubili u ranoj fazi kvalifikacija za Ligu prvaka imat će drugu šansu, tako što će izravno biti preusmjereni u kvalifikacije za Ligu Europe.

UEFA je također saopštila da će nagradni fond Lige Europe biti povećan za 50 milijuna eura, tako što će novac biti preusmjeren iz Lige prvaka.

Utakmicama poslednjeg, šestog kola po skupinama u utorak i srijedu stavljena je točka na grupnu fazu ovogodišnje Lige prvaka. Ždrijeb za osminu Lige prvaka zakazan je za ponedjeljak u Nyonu (12:00), a prve utakmice se igraju 14/15. veljače i 21/22. veljače, dok se uzvratni susreti igraju 7/8. ožujka, te 14/15. ožujka.

Plasman u knockout fazu izborili su osam pobjednika grupa, te osam drugoplasiranih ekipa. Trećeplasirani timovi će nastaviti takmićenje u Ligi Europe, dok su poslednjeplasirani eliminisani iz europskih natjecanja za ovu sezonu.

Pročitajte analizu ždrijeba i pogledajte ko se sa kim može sastati.

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Navijači Hajduka na mostu okačili poruku za Livaju

0
Marko Livaja, dugogodišnji favorit navijača Hajduka, odjednom se našao u središtu kritika. U nedjelju je postao tragičar Hajduka na utakmici protiv Lokomotive, gdje je...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!