NaslovnicaVijestiNEYMAR OTKRIO: Evo što mu je Messi rekao jednom prilikom dok je...

NEYMAR OTKRIO: Evo što mu je Messi rekao jednom prilikom dok je plakao u svlačionici!

Bivši napadač Barcelone i jedan od najboljih igrača svijeta Neymar otkrio je kakav je savjet dobio od bivšeg suigrača Lionela Messija kada je imao problema sa pronalaskom prave forme nakon što je stigao u klub.

Messi savjetovao uplakanog Neymara

Brazilski reprezentativac je na Camp Nou stigao iz Santosa kao 21-godišnjak, ali se u početku nije snalazio u novom okruženju. On je priznao kako ga je to plašilo do te mjere da je tokom jedne utakmice na poluvremenu zaplakao u svlačionici.

Ipak, tom prilikom mu je prišao Messi i dao savjet koji mu je dosta pomogao. Naime, Neymar je rekao: “Sa Lionelom sam bio jako blizak u Barceloni, uvijek svima pričam ovu priču. U trenutku kada mi je najviše trebala podrška, glavni igrač tima, najbolji igrač svijeta mi je prišao, uhvatio me za roku i rekao mi ‘Moraš biti svoj, moraš biti sretan, moraš biti isti kao što si bio u Santosu. Nemaš se čega plašiti, ni mene, niti bilo koga ovdje, tu smo da ti pomognemo. Igraš uplašeno, bojiš se napraviti greške, tvoj način igre je kompliciran.'”

“Rekao mi je ovo na poluvremenu jedne utakmice dok sam plakao u svlačionici. Nakon toga, zastao sam i pomislio ‘ukoliko mi Leo govori ovo, što ga ne bih poslušao?’ Najviše sam se opustio kada smo se nas dvojica zbližili i postali veliki prijatelji.”

Brazilac se u katalonskom gigantu zadržao četiri godine, tokom kojih je na ukupno 186 nastupa postigao 105 golova, podijelio 76 asistencija, te osvojio mnoštvo titula, uključujući dvije La lige, tri Kupa Kralja, te jednu Ligu prvaka. Klub je napustio u ljeto 2017. godine, kada je za rekordnih 222 miliona eura prešao u redove Paris Saint-Germaina.

Najnovije vijesti

(VIDEO) Ovakvog Salaha još nismo vidjeli. Pogledajte žestoku svađu sa Jurgenom...

0
Napeta atmosfera zavladala je među redovima Liverpoola nakon današnjeg susreta s West Hamom u Londonu, a razlog tome leži u žučnoj raspravi između egipatske...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!