NaslovnicaVijestiRanieri do kraja karijere u Leicesteru?

Ranieri do kraja karijere u Leicesteru?

Trener Leicester Cityja izjavio je da se nada da će se umiroviti u trenutnom klubu, ali prije no što to uradi, želi još dugo vremena nizati uspjehe na King Power stadionu.

Ranieri do kraja karijere u Leicesteru

Ranieri do kraja karijere u Leicesteru?

“Lisice” su pod vodstvom ovog talijanskog stručnjaka impresionirale ove sezone, te su na korak od naslova prvaka Premier lige. Trenutno se nalaze na prvom mjestu, te imaju pet bodova više od najbližih rivala za titulu, Tottenhama, a samo osam utakmica ih dijeli od velike senzacije.

Ranieri je izjavio da se ne vidi na klupi nekog drugog kluba nakon što mu vrijeme u Leicesteru dođe kraju, ali i dodaje da nigdje ne žuri.

“Osjećam se dobro u Leicesteru i ne razmišljam o odlasku u drugi klub. Mislim da će ovo biti moj zadnji klub u karijeri”, rekoa je Ranieri za španjolsku Marcu.

“Nadam se da će mi dati dugogodišnji ugovor, na šest ili sedam godina, a onda poslije toga mogu u mirovinu. Uvijek sam imao mnogo prilka. Sretan sam čovjek jer radim ono što najviše volim, skoro 30 godina sam uživao u svojoj najvećoj strasti.”

U timu “Lisica” posebno su se izdvojili Riyad Mahrez i N’Golo Kante, koji se povezuju sa prelaskom u Barcelonu, odnosno Real Madrid, te su sve češće na naslovnicama mnogih uglednih novina, dok je Jamier Vardy, najbolji strijelac u ligi ove sezone sa 19 golova, produžio svoj ugovor prošlog mjeseca.

Ranieri je uvjeren da će sačuvati svoje najveće dragulje u timu, tvrdeći da su oni “kraljevi” u klubu.

“Mislim da ćemo biti u mogućnosti zadržati ih. Mahrez i Kante su tek na početku, nemaju preko 25 godina, imaju kvalitet i moraju ići polako. Za Vardyja već znamo da će ostati.”

“Vidjet ćemo što će se desiti. Ovdje u Leicesteru oni su kraljevi. Sve ide dobro i svi su sretni, ali kada odu u veliki klub pritisak je ogroman i morate davati puno više od sebe.”

[su_bet_at_home_1]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!