NaslovnicaVijestiRanieri: Leicester je rock 'n' roll tim!

Ranieri: Leicester je rock ‘n’ roll tim!

Iako su izgubili posljednju utakmicu Premier lige od Arsenala, ekipa Leicestera se i dalje nalazi na vrhu premijerligaške tabele sa dva boda prednosti u odnosu na prve pratioce, ekipe Tottenhema i Arsenala.

Football - Birmingham City v Leicester City - Pre Season Friendly - St Andrews - 1/8/15 Leicester manager Claudio Ranieri Mandatory Credit: Action Images / Alan Walter Livepic EDITORIAL USE ONLY.

Klub sa King Power stadiona je pravo osvježenje ove sezone u Premier ligi, a menadžer ovog kluba Caludio Ranieri ističe da tajna njihovog uspjeha leži u timskom duhu i zajedništvu, što doprinosi boljim rezultatima i odvaja ih ispred ostalih timova.

“Kada sam stigao ovdje rekao sam svojim igračima: ‘Momci, vi niste najbolji fudbaleri, ali ima vas 11 na terenu, koliko imaju i svi ostali timovi, dajte sve od sebe i nebitno je da li ćete pobjediti ili izgubiti'”, prisjeća se Ranieri.

Menadžer Lisica je nakon prošlosedmičnog susreta protiv Arsenala još jednom iznenadio sve u Engleskoj kada je svoju ekipu, i pored poraza, poslao na kraći odmor. Ranieri je uspjeh i veliki napredak njegovog tima u odnosu na prošlu sezonu uporedio sa velikim rock grupama, poput Queen, Led Zeppelina, Rolling Stonesa i Beatlesa. 

[su_bet365_200_bonus_veliki]

“Upravo tako, mi smo pravi rock ‘n’ roll tim. I na terenu i van njega smo svi kao jedan, sve što se dogovorimo u svlačionici uradimo i na terenu. Isto tako pomažemo jedan drugome i u privatnom životu”, pojasnio je Ranieri svoju izjavu.

Italijanski stručanjak je prokomentarisao i veliki uspon u karijeri trenutno najboljeg strijelca Leicestera i Premier lige, Jamie Vardyja.

“Donedavno niko apsolutno nije ni čuo za njega, a onda je počeo da pruža dobre partije u Championshipu, a kasnije i u Premier ligi, i svojim sjajnim igrama, odlučnošću i borbenošću je i zaslužio da bude na mjestu gdje se sada nalazi”, zaključio je Italijan.

[excerptlist cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!