NaslovnicaVijestiReal Madrid već našao zamjenu za Zidanea?!

Real Madrid već našao zamjenu za Zidanea?!

Nakon što su u posljednjem kolu španske Primera lige doživjeli poraz od gradskog rivala Atletica, ekipa Real Madrida je gotovo sigurno izgubila sve sanse da se domogne titule prvaka do kraja sezone.

Real Madrid već našao zamjenu za Zidanea!

Kraljevi nakon novog neuspjeha zaostaju čak 12 bodova za vodećom Barcelonom, koja će, s obzirom na trenutnu formu, vrlo teško ispustiti tu prednost. Budući da su diskvalifikovani iz Kupa kralja, kraljevskom klubu ništa drugo ne preostaje nego da svu snagu usmjeri prema jedinom preostalom takmičenju koje mogu osvojiti, Ligi prvaka.

Kako prenose mediji u Španiji, predsjednik Reala Florentino Perez vrlo ozbiljno razmišlja o novom treneru koji bi mogao zamjeniti Zinedinea Zidanea. Prema tome, budućnost legendarnog Francuza je vrlo neizvjesna i svima je jasno da će ona najviše zavisiti od plasmana Madriđana u Ligi prvaka. 

Španac Ernesto Valverde i trenutni trener Athletic Bilbaa potencijalni je kandidat za klupu Real Madrida. Ovaj iskusni 52-godišnji španski trener sa dosta uspjeha predvodi baskijski klub i veoma je cijenjen u španskoj fudbalskoj javnosti.

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

Valverde je vrlo autoritativan trener i veliki je zaljubljenik u taktiku. Pri tome, njegovi klubovi igraju vrlo aktraktivan fudbal i postižu mnogo golova. Prema današnjim navodima španskih medija, Perez je već stupio u kontakt sa Valverdeom i jedan je od najozbiljnijih kandidata ukoliko Zidane napusti klub.

Iako se dosta pisalo o tome da bi se Portugalac Jose Mourinho mogao vratiti u Madrid, jasno je ipak da će gospodin Specijalni svoju trenersku karijeru vrlo vjerovatno nastaviti u Manchester Unitedu, pa prvom čovjeku Reala baš i nije preostalo puno opcija.

Kako će se stvari na kraju odvijati i da li će se pomenute špekulacije obistiniti po završetku tekuće sezone, ostaje nam da vidimo!

[excerptlist cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!