NaslovnicaVijestiRomelu Lukaku: Postoji samo jedan Ronaldo!

Romelu Lukaku: Postoji samo jedan Ronaldo!

Napadač Evertona Romelu Lukaku otkrio je koliko se divi legendarnom brazilskom nogometašu Ronaldu, koji je, po njegovom mišljenju, promijenio nogomet.

Postoji samo jedan Ronaldo

Ronaldo, sada 39-godišnjak, u mirovinu je otišao 2011. godine nakon što je u svojoj nevjerovatnoj karijeri branio boje Cruzeira, PSV-a, Barcelone, Intera, Real Madrida, AC Milana, te na kraju karijere nakratko i Corinthiansa.

Tokom svoje karijere dobio je nadimak ‘O Fenomeno’ zbog svoje nevjerovatne brzine, očaravajućeg driblinga i nemilosrdne završnice koju je posjedovao, a Lukaku priznaje da ga je Brazilac, koji je dva puta osvajao Svjetsko prvenstvo, hipnotizirao svojom igrom.

“On je promijenio nogomet”, izjavio je 22-godišnjak za ESPN, te nastavio: “On je bio igrač kojeg ste željeli gledati. Kada ga gledate upitate se ‘kako mu to uspijeva’, a kada vidite defanzivce kako padaju pored njega ostanete očarani.”

“Na skali od 1 do 10, on je bio čista 10-ka, možda čak i 11-ka. Golovi koje je postigao u ključnim trenucima su me ostavljali u čudu.”

Ronaldo je tokom karijere pretrpio veliki broj ozbiljnih povreda, a pogotovo u Interu u kojem je proveo četiri godine, a uprkos tim povredama njegiv rekordi na klupskoj i reprezentativnoj razini su vrlo impresivni.

U 18 godina profesionalne karijere, Ronaldo je postigao 352 gola u 518 odigranih utakmica na klupskoj razini, dok je za reprezentaciju Brazila također postigao 62 gola u 98 odigranih utakmica, a više golova od njega u reprezentaciji je postigao samo Pele (77).

Ronaldo je također tri puta osvajao nagradu za najboljeg igrača svijeta, koja danas nosi naziv Zlatna lopta, i to 1996, 1997 i 2002. godine, a to dodatno naglašava koliko dobar je on uistinu bio.

Kada su novinari spomenuli da on ima sličan stil igre kao njegov idol, Lukaku je rekao: “Kao Ronaldo? Ma dajte, postoji samo jedan Ronaldo. On je promijenio dimenziju napadača. Bio je brz, driblao je poput krilnih igrača, trčao je kao sprinter, bio je jak kao bik.”

U posljednjih nekoliko godina, Ronaldov imenjak Cristiano je ukrao naslovnice zbog svojh nevjerovatnih golgeterskih statistika, ali u generacijama napadača, po mišljenju Lukakua, originalni Ronaldo je najveći svih vremena.

Iako vjerovatno nikada neće dostići razinu Ronalda i postići sve što je legendarni Brazilac uspio, Lukaku ipak ide u pravom smjeru, postigao je već 131 gol u dobi od samo 22 godine, uključujući i 18 golova za Everton u Premier ligi ove sezone.

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!