NaslovnicaVijestiRonaldinho priznao: Sati su me dijelili od potpisa za Manchester United

Ronaldinho priznao: Sati su me dijelili od potpisa za Manchester United

Legendarni Brazilac Ronaldinho otkrio je kako ga je samo 48 sati dijelilo od potpisa za Manchester United.

ronaldinho

35-godišnjak je izjavio da je ponuda Barcelone stigla u posljednjem trenutku, a da se to nije desilo, siguran je da bi zaigrao u Manchester Unitedu.

“Zamalo se desio transfer u United, riječ je o 48 sati. Međutim, moj prijatelj Sandro Rosell (predsjednik Barcelone u periodu 2010-2014) mi je dao savjet prije nego što sam prihvatio tu ponudu upitavši mi da ukoliko on postane predsjednik Barcelone, da li ću preći u Barcelonu. Odgovorio sam mu da hoću.”

“To se desilo u trenutku kada me je United već kontaktirao i kada sam s njima dogovorio skoro sve detalje. Obećao sam Rosellu da ću zaigrati za Barcu i ispunio sam obećanje. Pregovaranje sa Barcelonom je trajalo jako kratko. Unitedovim čelnicima sam poručio da sam ipak izabrao Barcelonu, i ne kajem se, to je bila ispravna odluka.”

“Brazilci su oduvijek voljeli Barcu, imamo veliku povijest u tom klubu. Tamo je kao nigdje u Europi, bio sam jako sretan u svakom trenutku provedenom u klubu. Nedostaje mi to vrijeme.”

Ronaldinhova karijera je krenula nizbrdo 2011. godine, kada se iz Milana vratio u rodni Brazil. U posljednje vrijeme je povezivan sa mogućim dolaskom u Englesku, tačnije u Blackburn, što je i sam potvrdio.

“Što se tiče Blackburna, razgovarao sam s njima, ali sam ipak odlučio ostati u Brazilu.”

35-godišnji Ronaldinho je trenutno slobodan igrač, budući da je Fluminense raskinuo ugovor s njim nakon samo devet nastupa. Međutim, on još uvijek nije odlučio okačiti kopačke o klin, a potvrdio je da ima dosta ponuda i da će uskoro donijeti odluku o nastavku svoje karijere.

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!