NaslovnicaVijestiRyan Giggs: On je najbolji igrač protiv kojeg sam ikad igrao

Ryan Giggs: On je najbolji igrač protiv kojeg sam ikad igrao

Tri bivša igrača Manchester Uniteda iz “legendarne klase 1992.” opisali su francusku legendu Zinedinea Zidanea kao najboljeg igrača protiv kojeg su se suočili.

Giggs otkrio tko je bio njegov najbolji protivnik

Smatran jednim od najboljih nogometaša svih vremena, trenutni trener Real Madrida je kroz svoju igračku karijeru osvojio mnoštvo trofeja, postigao dva gola u finalu Svjetskog prvenstva 1998. godine, te igrao veliku ulogu na Europskom prvenstvu dvije godine kasnije.

U intervjuu za engleske medije, Ryan Giggs i braća Neville odgovarali su na mnoga pitanja vezana za njihove nevjerovatne karijere na Old Traffordu, a jedno od pitanja je bilo tko je bio najbolji nogometaš protiv kojeg su ikad igrali.

“Niste mu mogli uzeti loptu, bio je nevjerovatno visok”, rekao je Giggs.

100€ BONUSA ZA IGRAČE IZ HRVATSKE!

200% BONUSA do 40€ za igrače iz Hrvatske, BIH, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Albanije! Dakle ako otvoriš račun i uplatiš 20€ na računu ćeš imati 60€!

“Bio je fizički jak, očito tehnički dobar, mentalno također, on je igrač koji me je najviše iznenadio na nogometnom terenu.”

“Stao sam uz njega pred utakmicu protiv Juventusa i bio je ogroman, na tv-u mi se nije činio takav. Nije bio previše fizički tip igrača, ali je koristio svoje tijelo na pravi način i nije mu bilo moguće oduzeti loptu.”

Zatim se u razgovor uključio Phil Neville, koji je također pohvalio legendarnog Francuza alžirskih korijena.

“Njegovo tijelo je bilo nevjerovatno, kad god biste mu pokušali oduzeti loptu, on bi je nekako zaštitio, Giggs je upravo objasnio. On je bio fantastičan igrač.”

Zidaneova trenerska karijera je krenula stopama njegove igračke. Već je sa Real Madridom kao trener osvojio čak dvije Lige prvaka, jednu La Ligu i ima priliku osvojiti UEFA Superkup večeras ukoliko njegov tim bude slavio protiv Manchester Uniteda.

[su_watch_live_football]

[su_bonus]

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!