NaslovnicaVijestiPet stvari koje smo naučili o Unitedu ove sezone: Rooneya treba prodati,...

Pet stvari koje smo naučili o Unitedu ove sezone: Rooneya treba prodati, a Van Gaal živi u prošlosti

Pet stvari koje smo naučili o Unitedu ove sezone. Unatoč ulaganju više od 250 miliona funti na nova pojačanja, United se bori sa formom u posljenjih šest utakmica u kojima Van Gaal nije uspio ostvariti ni jednu pobjedu i sada se bori za svoj posao na klupi Old Trafforda.

Pet stvari koje smo naučili o Unitedu ove sezone

Holanđanin pokazuje alarmantne znakove posustajanja pod pritiskom i na nedavnoj konferenciji za novinare gdje je ljutito izjurio pokazao je kako se nosi sa tim pritiskom pred utakmicu sa Stokeom.

Evo pet stvari koje su navijači Uniteda naučili tokom ove 2015. godine dok još traje polemika da li bi Van Gaal trebao dobiti otkaz ili ne.

1. Van Gaal je trener koji živi u prošlosti. Do sada je izgleda samo ostao u Manchesteru zbog svog ugleda i stare slave, ali vremena se mijenjaju, a on se bori da se prilagodi zahtjevima Premiershipa.

Njegova taktika i metode su zastarjele i čine Uniteda nesposobnim za osvajanje velikih trofeja.

2. Wayne Rooney je prošao svoje najbolje godine i treba ga prodati.

Izvršni direktor Uniteda Ed Woodward obožava Rooneya i zbog onoga što je on uradio na Old Traffordu, ali treba prihvatiti da Rooney više nije igrač kakav je nekad bio i svakako ne vrijedi ga plaćati 300.000 funti sedmično.

Teška odluka mora biti donesena dok još Rooney vrijedi na transfer tržištu, a ikone ovog kluba su prodavane i ranije, kao npr. Roy Keane, Eric Cantona i Cristiano Ronaldo, a Crveni Đavoli su i dalje napredovali.

Ni jedan igrač nije veći nego tim.

[su_bet365_200_bonus_veliki]

3. Novac ne može uvijek kupiti uspjeh

Van Gaal je potrošio više od 250 miliona na nove igrače za 18 mjeseci njegovog vodstva kluba, ali United je ostao osrednje forme uprkos njihovim velikim standardima.

Nije važno koliko se potroši novca, nego kako se potroši, gospodine Van Gaal.

Unitedu je potreban veći izbor kvalitetnijih igrača, a Louis je izgleda nesposoban da ih dovede na Old Trafford.

4. United mora do mjesta koji vode u Ligu prvaka naredne sezone.

Ovo je osnovni zahtjev kluba – to će im pomoći da potpišu neke od najvećih i najbolji igrača u svijetu fudbala.

Poput Gareth Bale-a, Roberta Lewandowskog, Thomasa Mullera i Ronalda koji bi Europa ligu smatrali ispod svojih standarda, ali Unitedu je nedostajala konzistentnost ove godine, jer na ovaj način koji su igrali u posljednjih šest utakmica, finiš u top četiri neće biti moguć za njih.

5. Golovi pobjeđuju utakmice. Anthony Martial sa 20 godina koji je i dalje samo početnik u Premiershipu je najbolji strijelac Manchester Uniteda u ligi.

Juan Mata je također postigao četiri pogodka, a Rooney samo dva.

Ovo jednostavno nije dovoljno dobro i dok im je odbrana bila vrlo solidna većinu ove polu-sezone, United nema taj završni dio u napadu koji im je potreban da pobjeđuju utakmice.

[touchcarousel id='1']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!