NaslovnicaVijestiSimone Zaza aktivirao klauzulu i Valencia ga mora kupiti za 16 miliona...

Simone Zaza aktivirao klauzulu i Valencia ga mora kupiti za 16 miliona eura

Simone Zaza je na prasku potpunog prelaska u Valenciju samo dva mjeseca nakon što je stigao na posudbu.

Simone Zaza aktivirao klauzulu

Zaza je na Mestallu stigao na posudbu iz Juventusa početkom godine za oko 2 miliona eura, te je postigao dva gola u deset ligaških utakmica.

Međutim, njegov ugovor ima klauzulu po kojoj je španjolski klub obavezan platiti igrača 16 miliona eura ukoliko isti odigra deset utakmica ili ukoliko klub izbjegne ispadanje iz lige, navodi Football Italia.

‘Šišmiši’ su na dobrom putu da se nađu u zoni sa opstanak, a Zaza je već ispunio kriterij odigravši jučer svoju desetu utakmicu protiv Sporting Gijona, koja je završila rezultatom 1-1.

U ljetnom prelaznom roku 2013. godine, Juventus je kupio polovinu vlasništva nad Zazom za 3,5 miliona eura, zajedno sa Sassuolom. Sljedećeg ljeta je Sassuolo odlučio otkupiti drugu polovinu ugovora od ‘Stare dame’ za 7,5 miliona eura.

Međutim, Juventus je prilikom prodaje igrača dodao klauzulu da ga može otkupiti za 15 miliona eura do ljeta sljedeće godine, te za 18 miliona eura do 30. juna 2016. godine. Na kraju ga je prvak Italije doveo u julu 2015. godine za 18 miliona eura.

25-godišnji Talijan je prešao u West Ham početkom sezone također na posudbu, ali mu je Slaven Bilić u januaru poručio da ne računa više na njegove usluge, nakon čega se pojavio interes Valencije.

[su_bet365_novo__koeficijenti]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!