NaslovnicaVijestiSLUŽBENO: Igrač Borussije Dortmund potvrdio da napušta klub

SLUŽBENO: Igrač Borussije Dortmund potvrdio da napušta klub

Defanzivac Borussije Neven Subotić potvrdio je danas da napušta Dortmund jer želi veću minutažu u drugom klubu sljedeće sezone.

Igrač Borussije Dortmund potvrdio da napušta klub Subotić

Subotić tako napušta bundesligaša u koji je stigao iz Mainza davne 2008 godine. Srpski reprezentativac je upisao samo šest ligaških nastupa prošle sezone, od čega je u njih pet odigrao svih 90 minuta.

27-godišnjak je odlučio napustiti klub iako je potvrđen odlazak Matsa Hummelsa u Bayern Munchen, te bi zbog toga možda dobio i veću minutažu sljedeće sezone, ali on ne misli tako.

On je na službenoj facebook stranici napisao: “Dragi prijatelji, tokom posljednjih godinu dana shvatio sam da je moja ljubav prema ovoj igri jednostavno rpevelika da bih je posmatrao sa klupe. Nogomet je važan dio u mom životu, volim ga i ne mogu bez njega.”

“U najboljim sam godinama za jednog igrača i želim iskoristiti svoje vrijeme kako bih se poboljšao dodatno. Želim imati osjećaj da sam potreban klubu kako bih dao sve od sebe za klub, to je ono o čemu razmišljam.”

“Ne želim zarađivati novac sjedeći na klupi, već želim biti dio povijesti kluba kao što sam bio do prošle godine, nadam se da razumijete to. Borussia Dortmund je oduvijek bila u mom srcu i bit će. Vaš Neven.”

Subotić je u januaru bio povezivan sa prelaskom u Liverpool kod bivšeg trenera Jurgen Kloppa, koji ga je doveo iz Mainza, ali dolazak Joela Matipa na Anfield iz Schalkea je smanjio te šanse.

Tokom osam godina provedenih u klubu, Subotić je ukupno odigrao 258 utakmica za Borussiju, u kojima je postigao 18 golova.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!