NaslovnicaVijestiSLUŽBENO: Iz Juventusa potvrdili nevjerovatnu klauzulu u ugovoru Simonea Zaze

SLUŽBENO: Iz Juventusa potvrdili nevjerovatnu klauzulu u ugovoru Simonea Zaze

Iz talijanskog prvaka Juventusa stigla je potvrda kako je prelazak Simonea Zaze na posudbu u Valenciju ranije ovog mjeseca koštao ‘Šišmiše’ dva miliona eura, dok će ‘Stara dama’ dobiti pravo bogatstvo ukoliko igrač skupi određen broj nastupa.

Kako piše na zvaničnoj klupskoj stranici, Bianconeri će dobiti 16 miliona eura u periodu od dvije godine ukoliko Zaza skupi određen broj nastupa u prvom timu Valencije do kraja sezone. Pored toga, postoji opcija da španjolski velikan plati klubu iz Torina još 2 miliona eura ukoliko se ispune još neki uvijeti ugovora.

[su_sportingbet]

Nakon razočaravajućeg Europskog prvenstva sa Italijom, Zaza se odlučio na odlazak na posudbu u West Ham United početkom ove sezone. Nažalost po njega, ipak nije ostavio pozitivan trag u londonskom klubu, gdje u jedanaest nastupa nije uspio postići nijedan gol.

25-godišnjak se mučio sa fizičkim zahtjevima Premier lige, te se u 6 mjeseci nije uspio prilagoditi engleskom nogometu. Početkom zimskog prelaznog roka, Zaza je stigao u Valenciju, koja igra katastrofalno ove sezone i nalazi se tik iznad zone ispadanja sa samo 16 osvojenih bodova iz 17 odigranih utakmica, četiri više od Sporting Gijona, koji je 18.

Talijanski reprezentativac je kreirao samo osam prilika i osvojio 45% duela u devet premierligaških nastupa u prvom dijelu sezone, a uspješnost šuta mu je bila samo 22%.

[su_bet365_novo__koeficijenti]

 

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!